Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opština Nikšić raspisala Javni poziv za sufinansiranje rada sportskih klubova

milan_korac_i_predrag_ivanovic_na_konferenciji_za_medije_1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 15.01.2021. u 10:41

Sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Milan Korać pozvao je sve zainteresovane sportske organizacije da se prijave na Javni poziv za sufinansiranje rada sportskih klubova u Nikšiću. 

Prema njegovim riječima na današnjoj konferenciji za medije, Opština Nikšić će pored klubova čiji je osnivač ili suosnivač lokalna uprava, podršku za sufinansiranje programa rada, namijeniti i organizacijama koje su u prethodnom periodu postigle značajne rezultate.

“Siguran sam da će ta sredstva značiti klubovima u ovim otežanim uslovima i da će doprinijeti još boljim rezultatima, uprkos problemima koje je izazvala pandemija korona virusa na sport kod nas i svijetu” rekao je Korać.

Opština Nikšić je, kako je istakao, za tekuću godinu namijenila značajna sredstva za podršku sportskim organizacijama, te pojasnio da su kompletni kriterijumi o planiranoj finansijskoj pomoći za ovu oblast pojašnjeni u Pravilniku o sufinansiranju sportskih klubova.

“S tim u vezi, nadležni Sekretarijat za sport pristupo je izradi novog Pravilnika za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, sa definisanim kriterijumima, koje su sportske oranizacije u obavezi da ispune kako bi njihovi programi radi bili sufinansirani. Kriterijumi koji će biti uzeti u obzir za bodovanje i vrednovanje programa rada su sledeći: da je u pitanju olimpijski sport, zatim će se vrednovati karakter i rang takmičenja, potom uspjesi takmičarskih selekcija u prethodnom periodu, društveni značaj sportskog kluba, kao i postojanje muške i ženske selekcije u jednom klubu. Takođe, posebna pažnja bice posvećena klubovima koji u svojim redovima imaju državne reprezantivce i koji posvećeno rade sa mlađim kategorijama kroz angažovanje stručnog kadra” pojasnio je Korać.

Sve prijave sportskih klubova na Javni poziv razmatraće tročlana Komisija koja ce nadležnom Sekretarijatu za sport predložiti sufinansiranje Programa rada najbolje vrednovanih i izbodovanih sportskih klubova. Rok za prijavu je 15 dana, dok će potpisivanje ugovora, kao i finansijska realizacija prema klubovima biti realizovana u februaru. Opština je za ovu namjenu namijenila 800.000 eura.

Na današnjoj konferenciji za medije bilo je riječi i o rekonstrukciji sportske dvorane u Sportskom centru “Nikšić”, dok je Predrag Ivanović direktor centra najavio da će nakon zamjene parketne podloge u funkciji biti dvije dvorane.

“Ima ideja da pomjerimo linije tako da bi rukometni klubovi mogli da imaju otprilike pristojan prostor u pomoćnoj dvorani. Ovo je jedina dvorana koja zadovoljava kriterijume za rukomet. Dvorana je opterećena sa terminima, 27 godina je u funkciji, pa će sa ovom rekonstrukcijom biti stvoreni uslovi i za košarkaške klubove. Tenderom je planirana promjena košarkaških konstrukcija, odbojkaških mreža sa konstrukcijom, rukometnih golova, a radićemo i elektromontažnu pregradu između velike i male dvorane” najavio je Ivanović.

Direktor Sportskog centra je istakao da su planirani radovi na bazenu, kao i rekonstrukcija streljane.

 

Slobodan Doknić

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.