Autor: onogost.me
Foto: BK Perun
11:45
14.9.2020.

Oko 60 biciklista učestvovalo u sportskom spektaklu na Trebjesi

Na dobro poznatoj takmičarskoj stazi u samom centru Nikšića, u Park šumi Trebjesa, juče je održana 13. Nacionalna trka u planinskom biciklizmu u organizaciji Biciklističkog kluba Perun, a pod pokroviteljstvom Biciklističkog saveza Crne Gore.


Prvo mjesto u kategoriji Elit osvojio je Goran Cerović iz BK Pljevlja. U konkurenciji Under-23 trijumfovao je Milos Vračar iz Lovćena. Najbolji junior je Luka Lipovac iz Peruna, a kadet njegov klupski drug Jovan Vučković iz Peruna. U Masters konkurenciji trijumfovao je Saša Jovović iz Peruna, a najbolja seniorka je Nikolina Despotović, takođe iz domaće ekipe. Među rekreativkama najuspješnija je bila Nada Tadić iz Peruna, a najbolja pionirka Dunja Kovačević.

Staza je, prema riječima Ane Petrović Njegoš iz BK Perun, bila izuzetno tehnički spremna, a za mlađe kategorije i rekreativce pripremljena je staza koja je manje tehnički i fizički zahtjevna dužine 1.100 m.

„Na stazi dugoj 3.250m najzanimljivija i za publiku sa najviše iščekivanja bila je kategorija Elite na kojoj se vozilo šest krugova, dok je trka pionira „pobrala“ sve pohvale, emocije i navijiački duh publike“, navela je ona.

Blizu 60 biciklista, prema njenim riječima, uzelo je učešće.

Takmičenje je održano uz podršku Ministarstva sporta i mladih, BSCG, Fondacije „Petrović Njegoš“, Opštine Nikšić, Turističke organizacije Nikšić i drugih prijatelja biciklizma i zdravog stila života.

 

Ostale vijesti iz kategorije