Autor: onogost.me
Foto: portalanalitika.me
13:45
23.10.2018.

Nove stipendije Ministarstva sporta za mlade boksere

Ministar sporta Nikola Janović priredio je prijem u čast boksera Bojane Gojković i Petra Liješevića, osvajača medalja na nedavno održanom Evropskom juniorskom prvenstvu u Rusiji. 


Prijemu su, osim sportista, prisustvovali i predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore, Blažo Šaranović, selektor Boško Drašković, kao i Nikola Ružić, trener juniorske reprezentacije.

Bojana Gojković osvojila je prvu medalju u istoriji crnogorskog ženskog boksa na međunarodnoj sceni, i to zlato u konkurenciji do 50kg, dok se Petar Liješević okitio bronzom u srednjoj kategoriji, do 75kg. 

Kako je riječ o prvom značajnom rezultatu bokserske reprezentacije nakon dugog niza godina, Ministar Janović je istakao da je ovaj uspjeh došao u pravom trenutku, kada novi Zakon o sportu otvara mogućnost adekvatne afirmacije mladih perspektivnih sportista, dodatno ih motivišući na nove uspjehe u dresu svoje reprezentacije.

Ovu priliku, gospodin Šaranović, predsjednik Bokserskog saveza iskoristio je da istakne značaj podrške koju od osnivanja Ministarstvo sporta pruža u kontinuitetu i to u mnogo većoj mjeri nego što je to ranije rađeno. 
On je dodao da ovo nesumnjivo ima uticaj na sjajne rezultate povodom kojih je upriličen i današnji prijem.
Sportisti Gojkovićka i Liješević zahvalili su se na srdačnom prijemu i stipendiji koju će primati narednih godinu dana, te naglasili da ova podrška za njih predstavlja značajan podsticaj za dalji predan rad i nove pobjede.

 

Izvor: portalanalitika.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:31
  20.1.2019.

  Nakon fudbalera Sarajeva profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su nastavili sa antropometrijskim mjerenjima fudbalera Željezničara na pripremama u Međugorju, u Bosni i Hercegovini. 

 • 08:32
  19.1.2019.

  Sportsko rekreativno društvo “Talenat“, organizovalo je i ove zime, sedmi put zaredom, školu skijanja za naše najmlađe sugrađane.

 • 19:12
  12.1.2019.

  Uz mnogo zdravlje i sreće, tokom praznika koji su ostali iza nas, Slađana Perunović je sigurno poželjela da ostvari san i da treći put uzastopno izbori plasman na Olimpijske igre.

 • 19:18
  11.1.2019.

  Plasman među 18 najboljih na rang listi Svjetske džudo federacije i viza za Olimpijske igre (OI) u Tokiju glavni je cilj za 2019. godinu, kazao je crnogorski džudista Srđan Mrvaljević.