Autor: onogost.me
Foto: portalanalitika.me
13:45
23.10.2018.

Nove stipendije Ministarstva sporta za mlade boksere

Ministar sporta Nikola Janović priredio je prijem u čast boksera Bojane Gojković i Petra Liješevića, osvajača medalja na nedavno održanom Evropskom juniorskom prvenstvu u Rusiji. 


Prijemu su, osim sportista, prisustvovali i predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore, Blažo Šaranović, selektor Boško Drašković, kao i Nikola Ružić, trener juniorske reprezentacije.

Bojana Gojković osvojila je prvu medalju u istoriji crnogorskog ženskog boksa na međunarodnoj sceni, i to zlato u konkurenciji do 50kg, dok se Petar Liješević okitio bronzom u srednjoj kategoriji, do 75kg. 

Kako je riječ o prvom značajnom rezultatu bokserske reprezentacije nakon dugog niza godina, Ministar Janović je istakao da je ovaj uspjeh došao u pravom trenutku, kada novi Zakon o sportu otvara mogućnost adekvatne afirmacije mladih perspektivnih sportista, dodatno ih motivišući na nove uspjehe u dresu svoje reprezentacije.

Ovu priliku, gospodin Šaranović, predsjednik Bokserskog saveza iskoristio je da istakne značaj podrške koju od osnivanja Ministarstvo sporta pruža u kontinuitetu i to u mnogo većoj mjeri nego što je to ranije rađeno. 
On je dodao da ovo nesumnjivo ima uticaj na sjajne rezultate povodom kojih je upriličen i današnji prijem.
Sportisti Gojkovićka i Liješević zahvalili su se na srdačnom prijemu i stipendiji koju će primati narednih godinu dana, te naglasili da ova podrška za njih predstavlja značajan podsticaj za dalji predan rad i nove pobjede.

 

Izvor: portalanalitika.me

Ostale vijesti iz kategorije