Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Novac i klubovima koje nisu osnovali

60462141_2231649763754790_2845217126938050560_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 19.01.2021. u 08:27

U lokalnoj upravi u Nikšiću odlučili su da ove godine iz gradskog budžeta za podršku sportu izdvoje oko 1,5 miliona eura. Od tog iznosa 800.000 eura opredijeljeno je za sufinansiranje rada sportskih organizacija za koje je Opština objavila javni konkurs na koji se mogu prijaviti najkasnije do 31. januara.

Sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Milan Korać istakao je će za razliku od ranijih perioda Opština ove godine novčano podržati i klubove čiji ona nije osnivač ili suosnivač.

“Podršku za sufinansiranje programa rada namijenićemo i organizacijama koje su u prethodnom periodu postigle značajne rezultate. Siguran sam da će ta sredstva značiti klubovimau ovim otežanim uslovima i da će doprinijeti još boljim rezultatima, uprkos problemima koje je izazvala pandemija virusa korona na sport kod nas i svijetu”, rekao je Korać.

Prema pravilniku, koji je izradio Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, na konkursu će se vrednovati da li je u pitanju olimpijski sport, zatim karakter i rang takmičenja, uspjesi takmičarskih selekcija, društveni značaj kluba, te i postojanje muške i ženske selekcije, a posebna pažnja biće usmjerena na organizacije koje u svojim redovima imaju državne reprezentativce i onim koje rade sa mlađim kategorijama kroz angažovanje stručnog kadra.

Preostali dio sredstava od ukupno planiranih za ovu godinu namijenjen je za rekonstrukciju dvorane i streljane Sportskog centra, kao i za radove na bazenu. Iz Opštine su nedavno najavili da će graditi trim stazu oko Trebjese, i da će izgraditi nove i rekonstruisati pojedine sportske terene u mjesnim zajednicama.

 

Izvor: Dan

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.