Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićki biciklisti najbolji u 2019. godini

87062545_716898562178653_2868949088991182848_o
BK Perun
  • Autor onogost.me
  • 20.02.2020. u 07:15

Na svečanoj sjednici, koja je juče održana u Podgorici, Biciklistički savez uručio je priznanja najboljima u 2019. godini, a među nagrađenima su se našli i biciklisti iz Nikšića. Ovom prilikom uručene su i stipendije za 2020. godinu.

Predsjednik saveza Dejan Popović istakao je da dolazi nova era ovog sportra u Crnoj Gori.

“Za vrlo kratak period urađeno je mnogo, te su uspješno osnovane MTB i Drumska liga. Biciklistički klub “Perun” Nikšić je dao veliki doprinos u 2019. godini organizovanjem Međunarodne trke “Trofej Trebjese “kao i državnog šampionata u mountain bikingu”, navedeno je na sjednici.

Nikšićani su bili najuspješniji u sljedećim kategorijama: Ognjen Vučetić – pionir, Nina Vujičić – kadetkinja, Jovan Vučković – mlađi kadet, Lazar Savićević – kadet, Nikola Grupković – junior, Saša Jovović – masters i Ana Petrović Njegoš – elitee women.

Stipendije su dobili Jovan Vučković  i Nikola Grupković.

Kako ističu iz Biciklističkog kluba Perun, ljubav, iskustvo prema sportu kao i istrajnost i veliki napor da se biciklizam promoviše i razvija u najtežim trenucima u biciklističkom sportu, urodio je plodom.

“Predhodne tri godine BSCG nije postojao i bio je izbrisan iz registra sportskih saveza, a u tom periodu BK Perun činio je veliki napor da održi biciklizam u Crnoj Gori. StazaTrebjesa jedna je od naboljih u regionu. Naši takmičari tu stiču pored fizičke kondicije, izuzetnu tehničku vještinu vožnje bicikla. Kružna biciklistička staza na Trebjesi tehnički je najzahtjevnija staza koja odgovara najstrožijim takmičarskim kriterijumima. Projektovana je za disciplinu cross country. Ponosni smo što su titule u mlađim kategroijama pripale Nikšićanima, koji su na Državnom šampionatu dominirali i osvojili gotovo sva odličja. Naš klub u samom startu osnivanja opredijelio se za mountain biking, odnosno razvoj planinskog biciklizma u Crnoj Gori. Uvijek nam je bio cilj markacija, otkrivanje staza u ruralnom dijelu jer smatramo da ako je strategija razvoja države Crne Gore ekologija, turizam i poljoprivreda, onda se tu planinski biciklizam kao jedini olimpijski i ekološki sport pojavljuje kao alat koji to može da poveže u jednu cjelinu”, istakli su iz nikšićkog kluba.

Oni su dodali da značajan dorinos razvoju ruralnog turitzma daju biciklisti kroz markiranje staza.

“Od osnivanja 2006. godine  u samom smo vrhu biciklizma u Crnoj Gori i nadamo se da će ova priznanja biti povod za značajnijniju podršku lokalne uprave i eventualnu podršku privrednika iz našeg grada. Trebjesu uređujemo na volonterskoj osnovi i ponosni smo što smo dali mogućnost našim sugrađanima da na uređenim stazama poboljšaju kvalitet svog života kroz rekreaciju, aktivan odmor i bicklizam na Trebjesi”, istakli su iz BK Perun.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.