Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
07:50
3.5.2020.

Nikšićanka Dijana Miljanić uspješna na tatamiju i na fudbalskom terenu

Nikšićanka Dijana Miljanić, poput mnogih sugrađana, još od malih nogu zainteresovala se za sport i već sa 23 godine iza sebe ima veliki broj pehara i medalja sa kojima može da se pohvali.


Na tatami je prvi put stala kada je imala samo pet godina, a prve korake je učila od majstora ove vještine u Karate klubu Onogošt.

“Karateom sam počela da se bavim od nepune pete godine u Karate klubu Onogošt iz Nikšića. Uzor mi je bio Agajev, inače aktuelni  prvak svijeta i Evrope, najbolji na WKF listi. Većina mog društva je trenirala karate i tako sam odlučila da se bavim ovim sportom. Prvo takmičenje na kom sam učestvovala bilo je u Bijelom Polju gdje sam osvojila svoju prvu medalju na pionirskom republičkom takmičenju“, prisjeća se Dijana u razgovoru za naš portal.

Odličja sa državnih prvenstava, medalja sa Balkanskog prvenstva, kao i peto mjesto u Evropi, davali su joj motivaciju da nastavi dalje.

“Učestvovala sam na mnogim međunarodnim takmičenjima poput Balkanskog i Evropskog prvenstva. Moje prvo balkansko takmičenje je bilo u Grčkoj gdje sam osvojila treće mjesto. Nakon toga sam bila učesnik na Evropskom prvenstvu koje je održano u Turskoj gdje sam zauzela petu poziciju“, ističe naša sugrađanka.

Nakon gotovo 18 godina provedenih u Onogoštu, Dijana je karijeru od skoro nastavila u podgoričkom Omladincu.

“Prije par mjeseci sam prešla u svoj novi klub Omladinac iz Podgorice sa kojim sam učestvovala na poslednjem Balkanskom prvenstvu koje je održano u Beogradu, gdje sam stigla do meča koji vodi u četvrtfinale. Međutim, tu sam izgubila od protivnice iz Bosne i Hercegovine. Sa klubom Omladinac imam odlične uslove treniranja kao i sparing partnere. Trener je posvećen svim takmičarima, a sama atmosfera na treninzima je kao porodična i smatram da je to jako bitna stvar za dalja takmičenja“, ističe naša sagovornica.

Pored novog olimpijskog sporta Dijana se dugo godina bavila i još jednim „muškim“ sportom - fudbalom, gdje je takođe imala dosta uspjeha.

“Fudbalom sam počela da se bavim 2011. godine u ŽFK Ekonomist sa kojim sam bila prvak države sedam puta. Učestvovala smo i tri puta u kvalifikacijama za Ligu šampiona kao i na mnogim međunarodnim takmičenjima. Takođe sam prošla i sve selekcije u reprezentaciji”, ističe Dijana koja je trenutno student treće godine Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću i koja pored ogromnih obaveza uspijeva sve da uskladi.

„Ako imate cilj, samo će vas disciplina, upornost i rad odvesti do njih“, zaključila je Dijana.

Aleksandar Zeković

Ostale vijesti iz kategorije