Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićanin u Kini prenosi svoje trenersko znanje

40647564_266957627276202_695660199440023552_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.09.2018. u 06:01

Veliko priznanje za fitnes trenera iz Nikšića, Ivana Vuletića, stiglo je iz daleke Kine.

On je pozvan od strane uprave Shanhua Tennis Club-a iz Šenzhena da se u narednih pola godine brine o fizičkoj spremi njihovih mladih i perspektivnih teniserki.

“Do poziva je došlo na preporuku mog mentora, kondicijskog trenera iz Zagreba, Marina Bašića. Na njihov zahtjev im je poslat moj CV, kasnije je uslijedio poziv preko Skype-a, obavili smo intervju i sljedeće što se desilo je moj odlazak u Shenzhen, u teniski klub ‘Shanhua'”, kazao je za naš portal Vuletić.

O koliko ozbiljnom projektu se radi svjedoče i prvi utisci našeg sugrađanina nakon dolaska u daleku Kinu, gdje su uslovi za rad gotovo idealni.

“Moji prvi utisci su odlični. Odličan klub, imam priliku da radim sa najboljim teniserkama u Kini. Ciljevi su visoki, da se uđe među top 200 teniserki svijeta, što nije mala stvar. Uslovi su odlični, klub obezbjeđuje sve što je jednom profesionalnom sportisti potrebno, ostalo zavisi od samog sportiste”, ističe Vuletić, član City Fitness teretane.

Ivana  je impresionirao i način na koji se u ovoj zemlji pristupa sportskim obavezama i sigurno da će osim prenošenja svog znanja imati priliku i on sam mnogo toga da nauči što će mu koristiti u nastavku profesionalnog angažmana.

“Pa, moram reci da je organizacija ovdje na mnogo većem nivou, mnogo više sredstava se ulaže u sport nego kod nas. Sam tim trenera je veći, za tenis, za kondiciju, sva polja su pokrivena i svi su profesionalci u svom domenu. Takođe, sportisti su kao vojnici. U njihovom vokabularu ne postoje izrazi ‘neću’ i ‘ne mogu’. Izgovora nema. Samo rad red i disciplina, što je i jedini način da stigneš do vrha”, zaključio je on.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.