Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikola Asanović najbrži i u Šavniku

asanovic_automibilizam_rtcg
rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 14.09.2021. u 08:58

Na četvrtoj trci šampionata Auto i karting saveza Crne Gore član Podgorica Rejsing tima Nikola Asanović trijumfovao ispred Kotorana Vasilija Jakšića i Nemanje Kašćelana. Milan Jakšić iz Kotora i Dejan Nilović iz Nikšića među prvih pet u generalnom plasmanu.

Nakon takmičenja u Podima, Kotoru i Pljevljima najbolji automobilisti Crne Gore nadmetali su se prvi put na stazi Šavnik-Gradac dugačkoj 4 kilometra i 200 metara. Učestvovala su 44 sportska vozača iz 12 klubova. Lijepo vrijeme, atraktivne vožnje, solidan broj ljubitelja automobilizma,par manjih incidenata, korektna organizacija-to je kratak komentar manifestacije čiji je pokrovitelj bila Opština Šavnik.

Član Podgorica Rejsing tima Nikola Asanović nastavio je seriju pobjeda. Bio je najbrži i u pretposljednjoj trci crnogorskog šampionata. Asanović je stazu sa brojnim krivinama sa prototipom Norma prevezao u prvoj vožnji za 2 minuta, 40 sekundi i 980 hiljaditih i to vrijeme je rekord ove dionice.

“Zadovoljan sam svojom vožnjom i rezultatom, ali moram da istaknem da mi je žao što moji glavni konkurenti Tihomir Aćimić i Aldin Ćorović nijesu uspjeli da završe nedjeljnu trku, jer su bili brži od mene u subotu na treninzima. Aćimić u prvoj a Čorović u drugoj vožnji. Ćorović je izletio sa staze a Aćimić je imao problem sa poluosovinom a potom mu je otkazalo kvačilo. Nadam se da će biti spremni za posljednju trku u Dubrovniku”, kazao je Nikola Asanović sin nekadašnjeg višesturkog šampiona Gorana Asanovića.

Do titule državnog prvaka došao je i dvostruki šampion CEZ-a Kotoranin Vasilije Jakšić, koji je sa Mitsubišijem Evolucije 9 u Šavniku imao drugo vrijeme 2:50,280.

“Sve je proteklo u najboljem redu. Pred polazak na ovo takkmičenje malo sam se plašio kako će se moj prejaki Mitsubiši ponašati na ovoj stazi, ali odlično sam odvozio i treninge i samu trku. Konfiguracija staze je baš dobra, asfalt kako i treba da bude i drži stabilnost vozila. Ponovo sam bio brži od mog prijatelja i klupskog druga Filipa Petkovića. Već se spremam za evropsku trku u Buzetu a blizu sam nove titule i Zlatne kacige u CEZ-u, gdje ću do kraja voziti još jednu trku”,ne krije zadovoljstvo super brzi Vasilije, koji je još jednom obradovao svoje navijače, ali i mentora i trenera Dejana Bulatovića.

Vasilijev stariji brat Milan Jakšić je najveće otkrovenje tekućeg šampionata Auto i karting saveza Crne Gore. Debitovao je u ovom sportu i na tri trke ostvario sva tri trijumfa u klasi N 2000. Bio je najbrži u klasi i u Šavniku.

“Ovo mi je četrvrta trka u životu, jer sam imao uspješan nastup i na CEZ-ovoj trci u Cazinu tako da sam veoma zadovoljan. Moram reći da mi je ova staza Šavnik-Gradac baš “legla” i da mi je bilo lakše nego u Kotoru i Pljevljima”, ističe stariji Jakšić.

Kotorani su i na ovoj trci bili najmasovniji a prva mjesta u svojim klasama osvojili su i Ivan Subotić, najmladji učesnik šampionata, Nemanja Dona Kašćelan i Željko Radonjić, koji je iznenadio najtrofejnijeg crnogorskog automobilistu Željka Banićevića i nadvisio ga u klasi E 1 1200 moto.

“Bilo je malih problema sa prekidanjem motora, ali kada se sve sabere veoma sam zadovoljan svojim vožnjama i trećim vremenom u generalnom poretku. Narednog vikenda idem na trku Prvenstva Evrope u Buzetu i pokušaću da kao i na CEZ-ovom takmičenju u Cazinu stignem do pobjedničkog postolja. Konkurencija će biti žestoka o čemu najbolje govori više od 250 prijavljenih sportskih vozača”,kazao je Nemanja Kašćelan, šestostruki državni šampion iz Kotora.

Na trci u Šavniku koju su vrlo dobro organizovali AMSK “Stojković” iz Nikšića i Auto i karting savez Crne Gore prva mjesta po klasama osvojili su i Marko Adžić, Marko Pejović, Krešimir Petrović, Veljko Stanišić i Predrag Vujović.

Peta posljednja trka domaće sezone voziće se u Dubrovniku 10.oktobra i po tradiciji biće bodovana i za šampionat Hrvatske i za prvenstvo Crne Gore.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.