Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nesalomiva Slađana – 11 medalja za 30 dana

sladja
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 01.08.2019. u 14:32

Mnogi vole da je zovu gazela iz Nikšića, ali Slađana Perunović bi uskoro mogla da dobije nadimak i nesalomiva.

Djevojka koja je dva puta učestvovala na Olimpijskim igrama, a trenutno je primarni cilj plasman na treće u Japanu, napravila je pravo malo čudo u proteklih 30 dana. Slađana je ušla u seriju sjajnih rezultata, a sve je počelo na Igrama malih zemalja na kojima je osvojila bronzanu medalju na 10.000 metara i postala rekorderka po broju osvojenih medalja na pomenutim igrama.

Slađana ih ima ukupno devet (sedam zlatnih i dve bronzane). Usledio je baš mali odmor, zatim tri medalje na MOSI igrama, a onda prava mala eksplozija na šampionatu Crne Gore. Iako su uslovi za takmičenje bili izuzezetni teški s obzirom da je kiša padala oba dana takmičenja, Slađana je osvojila šest zlatnih medalja i jednu srebrnu. Najbrža je bila na 800, 1.500, 3.000, 5.000, 10.000, 3.000 metara stipl, dok je na 400 metara bila druga.

Da uspjeh dobije na težini, djevojka iz Nikšića se pobrinula samo nekoliko dana posle državnog prvenstva. Na Međunarodnom mitingu „Ivangrad 2019“ osvojila je zlatnu medalju i oborila državni rekord na 2 kilometra, pa sada može da se pohvali da je vlasnica 16 rekorda Crne Gore, od 800 metara, preko polumaratona do maratona.

„Zadovoljna sam ostvarenim rezultatima i formom, koju ću nastojati da unapređujem iz dana u dan, sve do ostvarivanja primarnog cilja kako ste i naveli, a u pitanju je plasman na treće uzastopne Olimpijske igre. Biće jako teško stići do Japana, jer su kriterijumi i norme podignuti na izuzetno visok nivo, ali na muci se poznaju junaci, zar ne? Teško je obećati plasman na takmičenje kakve su Olimpijske igre, ali ono što mogu da obećam je da ću se uvijek kada je u pitanju dres sa državnim grbom boriti do posljednjeg atoma snaga. Optimista sam, ostvareni rezultati su mi ulili dodatnu dozu samopouzdanja, veliki motiv za rad i zaista se nadam da ću treći put uspjeti da stignem do Olimpijskih igara“, rekla je Slađana Perunović i nastavila:

„Nema vremena za odmor, a iskreno, već se radujem novim iskušenjima koja me očekuju na Kupu Evrope u Skoplju. Radi se o ekipnom takmičenju, trčaću u više disciplina i nastojati da maksimalno doprinesem ostvarivanju što boljih rezultata Crne Gore u paklenoj konkurenciji, koja je u rangu šampionata Evrope. Umor trenutno ne osjećam i spremna sam da pružim maksimum na krilima uspjeha koji su ostvareni u proteklom periodu. Posle Skoplja, sav fokus se usmjerava ka maratonu i ostvarivanju norme za treće uzastopne Olimpijske igre“.

 

izvor: Sport Klub

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.