Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Nastavićemo da podržavamo momke koji su uzdanica Nikšića i Crne Gore”

86707030_2476420309291714_3030162537577447424_n
Aleksandar Zeković
  • Autor onogost.me
  • 17.02.2020. u 12:27

Predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović danas je organizovao svečani prijem za karatistu Predraga Smolovića, koji je osvojio srebrnu medalju na prvenstvu Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore u Budimpešti.

Kako je istakao Grbović ovom prilikom, Nikšićani se posebno ističu u borilačkim sportovima kao što su karate, boks i džudo i to je tradicija koju, kako kaže, treba gajiti.

Opština će, prema Grbovićevim riječima, i ubuduće pratiti rezultate i rad karatista kako na lokalnim, tako i na međunarodnim takmičenjima.

“Iz Opštine smo veoma zadovoljni i nadamo se da će biti još uspješnih takmičenja, mi ćemo se potruditi da pomognemo koliko budemo u mogućnosti, karateu prije svega, kao i momcima koji su uzdanica ne samo Nikšića nego i Crne Gore. Želim ti puno puno uspjeha u budućnosti i daljem radu”, kazao je Grbović zahvalivši se i Predragovom treneru Dragoljubu Fatiću.

To što je karate postao olimijski sport, kako je dodao Grbović, razlog je da se opština dodatno potrudi kako bi pružila što veću podršku.

Predrag je istakao da je ovo njegova prva evropska medalja, ali da se nada da nije i posljednja.

„Ja ću dati sve od sebe da donesem gradu Nikšiću i Crnoj Gori još medalja. Žal ostaje za zlatnom medaljom, ali nadam se da će kroz seniorsku konkurenciju to doći sve na svoje. Imao sam pet izuzetno jakih mečeva. Taj finalni meč mogao sam da okrenem u svoju korist, ali šta je, tu je. Zahvalan sam, naravno, mom treneru Dragoljubu Fatiću bez kojeg sigurno ne bih mogao dospjeti ovdje gdje jesam, kao i mom klupskom drugu Nikoli Maloviću, koji je bio tu uz mene i pružio svu podršku”, rekao je Predrag.

Fatić je iskoristio ovu priliku kako bi podsjetio na ostvarene rezultate u prethodnom periodu.

”Mi smo se trudili da zadržimo kontinuitet sportskih rezultata svih ovih godina. Od 2006. godine pa do danas, mi smo smo uzeli osam evropskih medalja, sedam  u mlađim uzrastima i osmu Malović, koja je ujedno i kruna našeg rada u karate sportu. Osnova svega je rad, ali mora se istaći da bez njih ništa to ne bi moglo, bez obzira koliko sam ja dobar trener i koliko imamo uslova. Njihov karakter prema sportu i treninzima iziskuje dosta odricanja, ali kad se dođe do rezultata i medalje, sve se to zaboravi“, zaključio je Fatić.

Aleksandar Zeković

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.