Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:00
21.9.2021.

Maliković najbrži u Tivtu

Nikšićanin Aleksa Maliković pobjednik je 3. Luštica Bay Aquathlon 2021. trke, u disciplini Supersprint Aquathlon (plivanje i trčanje). U konkurenciji velikog broja takmičara iz sedam država, Maliković je trijumfovao ispred Marka Đurišića i Marka Butulije. 

 


Pobjednik je izrazio zadovoljstvo, te istakao da je većim dijelom kontrolisao trku. 

"Od samog starta na plivanje sam krenuo jako, dok sam iz vode izašao kao treći. Odlično je odrađena zona tranzicije za svega 23 sekunde iz koje sam izašao kao vodeći. Tokom trčanja sam držao jak tempo, kasnije sam kontrolisao trku do samoga kraja. Sve pohvale organizatoru na izuzetnoj organizaciji same trke za kratko vrijeme", poručio je Maliković, član triathlon kluba Nikšić.

Trka u Tivtu je bila pretposlednja u tekućoj sezoni na kojoj Maliković planira da učestvuje.

Kako je naglasio, učešće će uzeti još na Ocean Lava Montenegro, olimpijskoj disciplini, trci koja će biti održana u Kotoru.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:13
  25.10.2021.

  Na Međunarodnom plivačkom mitingu ”Bosna PICCOLO CUP 2021“ u Sarajevu za takmičare do 12 godina, članovi PVK Nikšić osvojili su 15 medalja. Nikšićki klub sa Olimpijskog bazena “Otoka” vratio se sa četiri zlata, isto toliko srebrnih medalja i sedam bronzi.

 • 15:37
  23.10.2021.

  Crnogorska bokserka Bojana Gojković osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi, nako što je danas u finalnom meču kategorije do 57 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija bila bolja od Ruskinje Aline Puškar.

 • 07:53
  23.10.2021.

  Na zatvorenom olimpijskom bazenu SC "Nikšić" u Nikšiću, danas od 11 sati počeće državni Kup u plivanju. 

 • 07:44
  16.10.2021.

  Član Karate kluba Onogošt, Nikola Malović okitio se bronzanom medaljom u seniorskoj konkurenciji na Balkanskom šampionatu u Poreču. Njegov klupska koleginica, dvanaestogodišnja Sofija Vučković takođe zauzela treće mjesto na pobjedničkom podijumu.