Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
07:56
9.9.2020.

Maliković državni prvak na 800 metara

Nikšićanin Aleksa Maliković državni je prvak u disciplini na 800 metara.


Pojedinačno prvenstvo Crne Gore u atletici za seniore, koje je za vikend održano u Baru,  Aleksi je donijelo prvu medalju u atletici i prvu zlatnu medalju u sportu.

Za Atletski klub „Nikšić“ u disciplini na 1500 metara prvog dana prvenstva osvojio je 3. mjesto, dok je drugog dana u disciplini na 800 metara obezbijedio titulu državnog prvaka.

„Presrećan sam zbog ostvarenog rezultata, jer sam prvi put učestvovao u ovim disciplinama. Pored Slađane Perunović, koja je najuspješnija atletičarka u Nikšiću, ove godine sam postao najuspješniji atletičar po ostvarenim rezultatima u gradu pod Trebjesom“, kazao je Maliković za naš portal.

Pripreme za takmičenje trajale su preko četiri mjeseca, te Nikšićanin, ističe, da nijesu bile lake, uglavnom je, kaže, bio fokusiran da što bolje tempira formu i da pokuša da obori lična vremena.

Triatlon na pauzi

Maliković je godinama unazad prepoznat kao jedini aktivni triatlonac u Nikšiću koji nastupa za Triatlon klub „Nikšić“, međutim ove godine zbog pandemije koronavirusa sva najavljena triatlon takmičenja su odložena za sljedeću sezonu.

 „Sljedeće godine me čeka Olimpijski triatlon u Kotoru pod organizacijom Ocean Lava Montenegro, kao i državna prvenstva Crne Gore u sprit triatlonu u Kotoru i Plavnici. Pošto je meni primaran sport triatlon, a on se sastoji od tri sporta: plivanja, bicikla i trčanja ove sezone sam se više fokusirao na disciplinu trčanja. Tako da bih izdvojio i zapaženi rezultat na 10000 metara na Prvenstvu Crne Gore u atletici  gdje sam u svom debitantskom nastupu za Atletski klub „Nikšić“ osvojio 4. mjesto“, kazao je Maliković.

Ostale vijesti iz kategorije