Autor: onogost.me
Foto: twitter
11:52
19.7.2020.

Krenula realizacija dječijeg sporta, biće sufinansirano 3.138 djece

Ministarstvo sporta i mladih je početkom juna objavilo Javni poziv za sufinansiranje članarina djece koja se bave sportskim aktivnostima u okviru sportskih klubova.


Ministar sporta i mladih Nikola Janović rekao je kako ga raduje činjenica da su sportski klubovi pokazali veliku zainteresovanost i istakao da se do isteka roka Ministarstvu sporta i mladih javilo preko 100 sportskih klubova, a čak 3138-oro djece biće sufinansirano u početnoj fazi.

Ministar dodaje i da ogroman broj djece koji je prijavljen, za ministarstvo predstavlja dodatnu motivaciju i još jasniju viziju da od ovog broja krenu i prošire ga još više.

“Podsjećanja radi, Ministarstvo sporta i mladih će finansirati do 70 odsto iznosa članarine za djecu rođenu 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011. godine, koja treniraju u sportskim klubovima”, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Kako navodi Janović Crna Gora je jedina država u regionu koja je imala ovakvu inicijativu.

“Postavili smo sebi zadatak da pružimo pomoć roditeljima, damo podršku sportskim klubovima, a ujedno i proširimo bazu naših sportista i mi ga ispunjavamo. Čvrsto sam uvjeren da svaki roditelj ima pravo da vjeruje da njegovo dijete može postati šampion, a Ministarstvo sporta i mladih će uvijek biti tu da mu na tom putu pomogne”, zaključio je ministar sporta i mladih.

Iz Ministarstva apeluju na roditelje da uključe što više djece u sport i da zajedničkim snagama grade zdravu budućnost Crne Gore.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 07:41
  25.9.2020.

  I ove godine ljubitelji auto-trka imaće priliku da uživaju u trci na jednoj od kultnih takmičarskih brdskih staza na prostorima Evrope, dionici Glava Zete – Bogetići, dugoj oko sedam kilometara.

 • 12:18
  21.9.2020.

  Nikola Nikolić i Marijana Goranović najbolji su atletičari 50. prvenstva Crne Gore u atletici za osobe sa invaliditetom koje je bez prisustva publike uz poštovanje mjera NKT-a održano u Baru.

 • 09:12
  21.9.2020.

  Protekle subote u kasarni VCG "Milovan Šaranović" u Danilovgradu, u organizaciji Streljačkog kluba "Nikšić", održano je revijalno takmičenje Kup "18. septembar" serijskim malokalibarskim oružjem uz učešće 30-ak strijelaca iz cijele Crne Gore.

 • 11:45
  14.9.2020.

  Na dobro poznatoj takmičarskoj stazi u samom centru Nikšića, u Park šumi Trebjesa, juče je održana 13. Nacionalna trka u planinskom biciklizmu u organizaciji Biciklističkog kluba Perun, a pod pokroviteljstvom Biciklističkog saveza Crne Gore.