Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Krenula realizacija dječijeg sporta, biće sufinansirano 3.138 djece

ecpb3mfxyaiihmk
twitter
  • Autor onogost.me
  • 19.07.2020. u 09:52

Ministarstvo sporta i mladih je početkom juna objavilo Javni poziv za sufinansiranje članarina djece koja se bave sportskim aktivnostima u okviru sportskih klubova.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović rekao je kako ga raduje činjenica da su sportski klubovi pokazali veliku zainteresovanost i istakao da se do isteka roka Ministarstvu sporta i mladih javilo preko 100 sportskih klubova, a čak 3138-oro djece biće sufinansirano u početnoj fazi.

Ministar dodaje i da ogroman broj djece koji je prijavljen, za ministarstvo predstavlja dodatnu motivaciju i još jasniju viziju da od ovog broja krenu i prošire ga još više.

“Podsjećanja radi, Ministarstvo sporta i mladih će finansirati do 70 odsto iznosa članarine za djecu rođenu 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011. godine, koja treniraju u sportskim klubovima”, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Kako navodi Janović Crna Gora je jedina država u regionu koja je imala ovakvu inicijativu.

“Postavili smo sebi zadatak da pružimo pomoć roditeljima, damo podršku sportskim klubovima, a ujedno i proširimo bazu naših sportista i mi ga ispunjavamo. Čvrsto sam uvjeren da svaki roditelj ima pravo da vjeruje da njegovo dijete može postati šampion, a Ministarstvo sporta i mladih će uvijek biti tu da mu na tom putu pomogne”, zaključio je ministar sporta i mladih.

Iz Ministarstva apeluju na roditelje da uključe što više djece u sport i da zajedničkim snagama grade zdravu budućnost Crne Gore.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.