Autor: onogost.me
Foto: ŠSCG
07:54
18.4.2021.

Kisić junak drugog dana Memorijala "Vladimir Bato Kontić"

Na međunarodnom šahovskom Memorijlnom turniru "Vladimir Bato Kontić" juče su odigrane partije drugog kola, nakon kojeg je samo Ajdin Sulejmanli zadržao maksimalan učinak.


On je u drugoj rundi, u partiji sa crnim figurama u slovenskoj odbrani, bio bolji od Julije Osmak iz Ukrajine. 

Kako su saopštili iz Šahovskog saveza Crne Gore, heroj dana je domaći šahista Božidar Kisić, koji je bio bolji od drugog nosioca, italijanskog velemajstora Pjer Luiđi Basa.

"Kisić je žrtvovao figuru i hrabro se upustio u komplikacije. Baso je potcijenio napad Kisića i neopreznom igrom, omogućio Kisiću da dođe do velike pobjede. Boban Bogosavljević je dugo pokušavao da slomi otpor Luke Draškovića, ali su se protivnici nakon velike borbe usaglasili na remi.
Naši velemajstori Nebojša Nikčević i Nikola Đukić su brzo remizirali, čuvajući energiju za sjutrašnji program koji donosi dva kola. Mladi predstavnik Belgije Danijel Darda, savladao je Ozguna Sahina i upisao prvu pobjedu na turniru nakon remija u prvom kolu.
Velemajstor, Hans Niman Moke i naš, Nikola Potpara su remizirali pa su remizirali, baš kao i Marko Krivokapič i Blažo Kalezić, dok je remijem okončana i partija između predstavnika Hrvatske, Jadranka Plenče i prvakinje Srbije, Teodore Injac.
Sanal Vahap je nakon startnog poraza, u drugom kolu savladao Predraga Nikača, iskoristivši nepreciznu igru našeg internacionalnog majstora. U nikšićkom derbiju Aleksandar Tomić savladao omladinskog šampiona Crne Gore, Vuka Miletića, dok se iskusni Zoran Runić odbranio i došao do poena u partiji protiv Aleksandra Tomića", saopštili su iz ŠSCG.
Memorijal se nastavlja danas partijama treće i četvrte runde, a zanimljivo bi trebalo da bude na tablama gdje se sastaju: Sulejmanli – Bogosavljević, Drašković – Darda, Đukić – Kisić, Niman – Nikčević.
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:05
  13.5.2021.

  Komemoracija povodom smrti Miodraga Skala Gvozdenovića, proslavljenog odbojkaškog reprezentativca, osvajača prve medalje odbojkaša na Evropskim prvenstvima, koji je preminuo u u 77. godini, održana je danas u Subotici.

 • 07:56
  13.5.2021.

  Ekipa Montenegrini za koju nastupaju Nikšićani Milinko Malović i Filip Mijušković plasirala se u polufinale sportskog kviza "Zicer", koji se emituje na Radio-televiziji Crne Gore.

 • 15:39
  9.5.2021.

  Vardarska ulica predstavlja sam centar grada Nikšića. Uska uličica u kojoj je smješteno par manjih kafana i poneka zanatska radnja i danas odiše duhom starog Nikšića. Često, kasno uveče, kada prolazite trotoarom i izlazite naprijed ka Karađorđevoj, osjećate duh nekih prošlih vremena i kroz glavu vam prolazi ono što je Vito Nikolić nekada, u svom pjesničkom zanosu, slikao riječima, dočaravajući život gradskih boema.

 • 12:00
  9.5.2021.

  Na IX međunarodnom džudo kupu „Berkovići 2021” koji je okupio preko 500 takmičara iz 39 klubova i 3 zemlje, takmičari džudo kluba Akademik ukupno su osvojili 30 medalja od čega 12 zlatnih, 7 srebrnih i 11 bronzanih.