Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:48
23.12.2021.

Karatistima najviše priznanja u izboru za najbolje sportiste i sportske radnike u Nikšiću

Nikola Malović član Karate kluba Onogošt izabran je za najboljeg sportistu Nikšića za 2021. godinu. 

 


Karatista Onogošta je u tekućoj godini osvojio srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu za seniore u Poreču. Malović je u izboru za sportistu godine u organizaciji Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje dobio sedam glasova od ukupno osam članova žirija. U konkurenciji za opštinsko priznanje našli su se još fudbaler Nikola Janjić, košarkaš Radosav Spasojević, atletičarka Slađana Pejović, teniser Simon Knežević, džudistkinja Jovana Peković, odbojkaš Aleksandar Bojić, članica Biciklistićkog kluba Perun Dunja Kovačević, rukometašica Žana Bulatović.

Za najuspješniju sportsku organizaciju proglašen je Karate klub Onogošt, a najbolji trener je Dragoljub Fatić iz istog kluba. U pionirskoj konkurenciji za najboljeg sportistu je izabran karatista Filip Radojević, dok je u izboru za najbolju sportskinju najviše glasova ponijela karatistkinja Sofija Vučković. U kategoriji najboljih u kadetsko/juniorskom uzrastu najbolji su karatista Lazar Potpara, odnosno pionirka, inače džudistkinja, atletičarka i rukometašica Andrijana Šutović. Mariji Goranović je pripalo priznanje za najuspješniju sportistkinju u kategoriji paraolimpizma, dok je Stefan Jokić pokupio nagradu za najuspješnijeg sportistu u kategoriji sportiste sa invaliditetom.

Najbolji pedagog u Nikšiću za godinu na izmaku je Boris Janjić, Drago Musić je proglašen za najboljeg društveno-sportskog radnika. Milojka Ćorić je najuspješnija sportistkinja u konkurenciji rekreativaca, dok je nagrada za najboljeg sportskog novinara pripala Branku Čupiću iz “Vijesti”.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:22
  23.5.2022.

  Na međunarodnom džudo turniru "Trofej Zvornika" koji je okupio oko 800 takmičara, iz više od 60 klubova, takmičari Straševine osvojili su tri medalje, jednu zlatnu i dvije srebrne.

 • 08:03
  23.5.2022.

  Na takmičenju “Kup Ivanova korita” veterani iz Nikšića osvojili su treće mjesto i time uspjeli da osiguraju borbu za prvo mjesto na predstojećim takmičenjima.

 • 14:44
  18.5.2022.

  Na Prvenstvu Crne Gore za poletarce, pionire i nade koje je u subotu održano u Nikšiću, KK Onogošt osvojio je pet medalja.

 • 08:14
  18.5.2022.

  Na karate prvenstvu Crne Gore za poletarce, pionire i nade koje je održano proteklog vikenda u Nikšiću, Karate klub "Šampion" okitio se sa sedam medalja.