Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Judo savez za 33 stipendije izdvojio 40 hiljada eura

jovana-pekovic-1000x555
JSCG
  • Autor onogost.me
  • 25.02.2020. u 09:10

Judo savez će u 2020. godini stipendirati 33 džudista, za te svrhe izdvojiće 40 hiljada eura.

Prvi čovjek ove organizacije Andrija Čađenović ističe da čine sve kako bi vratili džudo na mjesto koje mu pripada.

„Judo savez otvoren je za sve i to je kuća svih crnogorskih džudista. Imamo veliki zadatak i odgovornost da džudo vratimo na mjesto koje je zauzimao par godina unazad i da ovoj i svakoj narednoj generaciji obezbijedimo sve uslove za postizanje vrhunskih sportskih reultata za šta su do sada bili uskraćeni. Stipendirajući 33 takmičara pokazujemo da cijenim rad i zalaganje svakom od njih“, kazao je Čeđenović.

Sportski direktor i dugododišnji crnogorski reprezentativac Srđan Mrvaljević poručio je da u državnim institucijama i Svjetskoj džudo federaciji vide prijatelje.

„U Ministarstvu sporta i mladih, Crnogorskom olimpijskom komitetu, Evropskoj i Svjetskoj džudo federaciji ne vidimo neprijatelje, već partnere koje treba poštovati i sa kojima treba sarađivati. Svi imamo isti cilj – promociju Crne Gore kroz džudo, kao jedan od svjetski najpopularnijih olimpijskih borilačkih sportova sa dugom i uspješnom tradicijom kod nas“, rekao je Mrvaljević.

Stipendije Judo saveza dobili su Jovana Peković, Ivana Nikolić, Jusuf Jurković, Nikola Gardašević, Nikola Gušić, Nebojša Gardašević, Danilo Pantić, Anto Dubreta, Elma Ličina, Tamara Gardašević,Balša Sinanovića, Novo Raičević, Lazar Ćupić, Nemanja Perišić, Nikola Vučević, Slobodan Vukić, Stefan Lutovac, Nama Vukićević, Anđela Popović, Emil Sinanović, Stefan Prelević, Vidoje Golubović, Jahija Nurković, Nenad Sinanovića, Đorđe Čađenović, Slaven Čađenović, Arso Milić, Mirjana Milić, Zvezdan Ćupić, Ivana Šunjević, Marko Gušić, Predrag Stanjević i Jovan Peković.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.