Autor: Branko Čupić
Foto: POKCG
08:19
30.4.2020.

Goranović: Moji snovi i ciljevi se nijesu promijenili

Svi sportisti u našem gradu i državi i dalje čekaju stabilizaciju situacije sa koronavirusom, a plan treniranja i takmičenja je takođe poremećen i našim paraolimpijcima, među kojima je i Marijana Goranović.


Paraolimpijske igre, kao i Evropsko prvenstvo na kojem će izabranici trenera Veljka Čegara nastojati da stignu do još jedne norme za Japan, su odloženi. Paraolimpijske igre su na programu 2021. godine, a termin šampionata Evrope se još uvek čeka. Ipak, naša sugrađanka, koja je učestvovala na igrama u Londonu i Riju, spremna je da strpljivo čeka novu šansu, dok kao i većina građana poštuje propisane mjere.

“Sportistima teško pada izlolacija jer smo naučili na drugačiji način života, na svakodnevdne aktivnosti, odnosno treninge, takmičenja, putovanja, međutim, trenutno vodimo borbu protiv jako opasnog protivnika. Protiv sebe imamo nevidljivog protivnika, koji je već izazvao stravične posledice širom planete. Ipak, mišljenja sam da sve prepreke koje su zadesile nas sportiste su ustvari lekcija koja će biti savladana”, istakla je Goranović u razgovoru za portal Onogošt.

Naša reprezentativka, koja je na Evropskim prvenstvima u Grosetu i Berlinu osvajala srebrnu medalju, vrijeme karantina provodi uz svoje najbliže u rodnom gradu.

“Svoje vrijeme provodim u svom rodnom gradu Nikšiću sa svojom porodicom, iskreno, mnogo mi je to nedostajalo u prethodnih nekoliko godina. Ujedno i treniram u kućnim uslovima u skladu sa planom koji dobijam od trenera i pokušavam koliko-toliko da ostanem u formi”, navodi naša sagovornica.

Ova godina je trebalo da bude godina velikih takmičenja, naročito nakon Evropskog prvenstva u Poljskoj, gdje je naša sugrađanka odbranila srebro.

“Paraolimpijske igre u Tokiju bi za mene bile treće igre u karijeri. Nažalost, novonastala situacija je svemu tome za sada rekla "stop". Međutim, snove koje sam imala prije koronavirusa nijesu promijenjeni. Jedva čekam da sve ovo prođe i da se vratim svojim sportskim obavezama i realizaciji svojih ciljeva. Drago mi je što norme za Paraolimpijekse igre važe i za sljedeću godinu tako da ću se više posvetiti Evropskom prvenstvu koje je pomjereno za sljedeću godinu, pa ću ponovo juriti najveće domete”, naglasila je Goranović.

Ona je za kraj razgovora imala poruku i za sve naše sugrađane.

“Želim građanima Nikšića da poručim da čuvaju svoje zdravlje i da čuvaju zdravlje drugih jer svaki pojedinac ima veliku ulogu u svemu ovome”, zaključila je Goranović.

Ostale vijesti iz kategorije