Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
13:13
26.2.2021.

„Fap mašina“: FK Čelik naša jedina politika

Od 2001. godine i nastanka ‘Fap mašine’, kao grupa nikad nijesmo učestvovali u bilo kakvim političkim akcijama. Naša priča je oduvijek bila inspirisana ljubavlju prema klubu koji je za sada 'umiren'. Danas, kad je politika u našem gradu uzela maha, kada polako ali sigurno ulazi u sve pore društva, pa tako ne čujemo đecu da pričaju o fudbalskom derbiju, već o izborima, kad se ne igra za 'gol' nego za glas više, odluka da naša grupa bude van svih tih dešavanja ispostavila se u potpunosti ispravnom, navodi se u saopštenju navijača nekadašnjeg Fudbalskog kluba „Čelik“, „Fap mašina“.


Oni su se oglasili saopštenjem za javnost zbog, kako su kazali, pokušaja političkih partija da ih privole na svoju stranu. Ovom prilikom su istakli da je njihova jedina „politika“ bio i ostao klub za koji navijaju i za koji se nadaju da će ponovo početi da funkcioniše.

“Bez obzira na lična uvjerenja i političko opredeljenje pojedinca unutar grupe, crvena armija je okupljena oko iste ideje, vezana jednom istom emocijom, vezana ‘Čelikom’. Zbog svega navedenog, želimo da poručimo političkim subjektima u našem gradu, u potpunosti svjesni ko je i na kakav način vodio, a zatim i ugasio ‘Čelik’, ‘Fap mašina’ će i dalje ostati van bilo kakvog političkog djelovanja, u nadi da će se neka obećanja data u prethodnom periodu uskoro i ostvariti, kako bismo nakon par godina prinudne pauze napokon mogli da radimo ono u čemu smo najbolji i što nam je na kraju i jedino važno, a to je davanje vjetra u leđa momcima u crvenim dresovima, dok ponosno gaze terenom stadiona ‘Željezara’ pod zastavom ‘Fap mašine’. Koračaj ponosno”, poručili su "fapovci".

 

Ostale vijesti iz kategorije