Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:08
15.5.2022.

Deset medalja za Kodokan

Na 12. Međunarodnom turniru u džiju-džicu "Budva - open 2022", koji je okupio oko 250 takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Albanije, nikšićki "Kodokan" osvojio je 10 medalja.


Naime, takmičari pomenutog kluba osvojili su pet zlatnih, četiri srebrne i jednu bronzanu medalju. 

Zlatne medalje osvojili su: Marko Jancer (za seniore i juniore), Jovan Miličić (za juniore), Anamarija Milatović (za starije pionirke), Matija Janjušević (u konkurenciji nada).

Srebrnom medaljom su se okitili Jovan Miličić (za seniore), Nemanja Miličić (za juniore), Vanja Nenezić (za starije pionire), Balša Kruščić (za poletarce).

Bronzanu medalju osvojio je Matija Matijašević u konkurenciji nada.

"Pojedini takmičari imali su pravo nastupa u dvije uzrasne kategorije, a za najboljeg takmičara turnira proglašen je Marko Jancer i za to nagrađen peharom. Odmah za njim je Jovan Miličić. Čestitke našim takmičarima", navode iz nikšićkog kluba.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:25
  24.6.2022.

  Na rekreativnom višeboju u Sutomoru, u organizaciji Nacionalnog Saveza za sport i rekreaciju, veterani Nikšića osvojili su 24 medalje - 11 zlatnih, sedam srebrnih i šest bronzanih.

 • 09:15
  21.6.2022.

  Nikšićanin Aleksa Maliković, član triatlon klub Anderba, zauzeo je drugo mjesto u disciplini Supersprint Aquathlon (plivanje i trčanje) na 4. Luštica Bay Aquathlon trci, koja je održana u Tivtu.

 • 10:44
  20.6.2022.

  Talenat, upornost i disciplina karakteristike su uspješnih pojedinaca. Upravo te tri osobine odlikuju sestre Šutović, Andrijanu i Katarinu, koje pored odličnog uspjeha u školi, nižu i zapažene sportske rezultate.

 • 09:11
  13.6.2022.

  Novoformirani triatlon klub Anderba Nikšić ostvario je zapažene rezultate na državnom prvenstvu Crne Gore u Sprint triatlonu (750 metara plivanja, 20 kilometara bicikla, 5 kilometara trčanja) na Plavnici.