Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
12:31
18.3.2019.

Danilovgrad: Karatistima iz Nikšića i Plužina 34 medalje

Danilovgrad je juče bio domaćin trećeg po redu međunarodnog turnira “Danilovgrad open 2019” na kojem su uspješne nastupe imali klubovi iz Nikšića i Plužina.


Takmičari Onogošta, Šampiona, Pive i karatisti koji treniraju u Fokusu su u konkurenciji oko 600 takmičara iz pet zemalja osvojili ukupno 34 medalje.

Nakon uspješnih turnira u Beogradu i u Kosovu Polju “fokusovci” su sa podmlađenom ekipom nastavili da bilježe uspijehe, pa su na ovom turniru osvojili ukupno četiri zlatne, tri srebrne i sedam bronzanih odličja.

Prva mjesta i zlatne medalje osvojili su Vasilija Bijelović, Magdalena Potpara, Lazar Kosović i Lazar Potpara, srebrne medalje su pripale Magdaleni Potpari, Lazaru Kosoviću i Saši Bojović, dok su se bronzom okitili Anja Nikolić, Mateja Pantić, Vanja Kilibarda, Aleksa Papić, Balša Nedić, Matija Ivanović i Dražen Žižić.

Karatisti Onogošta su takođe bili uspešni osvojivši osam medalja i to, dva zlatna, tri srebrna i tri bronzana odličja.

Zlatne medalje su osvojili Sofija Vučković i Radmila Vujačić, druga mjesta i srebrna odličja pripala su Milici Samardžić, Lazaru Tadiću i Daliboru Španjeviću, dok su se bronzama okitili Helena Backović, Aleksandar Vujačić i Damjan Kovačević.

Mladi Karate klub "Piva" iz Plužina, koji postoji svega dvije godine, imao je zapažen uspjeh, a njegovi takmičari su pokupili šest medalje, odnosno dvije zlatne, dvije srebrne i isto toliko bronzanih.

Zlatne medalje su osvojili Nađa Grubač i Jovana Jovanović, srebrnim su se okitili Saša Grgur i Nikolina Grubač, dok su bronzane pripale Daliboru Škiljeviću i Blažu Mićanović.

Karate klub "Šampion" u Nikšić se vratio takođe sa šest medalja, od kojih je jedna zlatnog sjaja, četiri srebrnog, a osvojena je i bronza.

Najsjajnijom medaljom se okitio Miloš Gagović, sa srebrnim Petar Mrvaljević, Anastasija i Katarina Vukotić i Tomaš Drašković, dok je bronzana medalja pripala Nemanji Bulajiću.

Ostale vijesti iz kategorije