Braća Luka i Miloš Radović u istoj godini debitovali za reprezentaciju

Opšte je poznato da su među snovima i željama svakog sportiste i ti da u svojoj karijeri upišu nastup i u dresu sa nacionalnim grbom. To je prije svega čast za svakog pojedinca jer se dres sa državnim grbom nosi iz ljubavi, ali je i priznanje jer braniti boje svoje  zemlje mogu samo najbolji.


Braća Luka i Miloš Radović, naši su sugrađani koji su u istoj godini dobili poziv da igraju za reprezentaciju i to u različitim sportovima. Ljubav prema sportovima sa loptom bila je kod obojice prisutna od malih nogu, pa je bilo za očekivati da će ih neki od kolektivnih sportova lako očarati.

Luka, koji se već nekoliko godina profesionalno i sa uspjehom bavi rukometom trenutno nastupa u srpskoj ligi, a na Mediteranskim igrama ovog ljeta upisao je svoj debitantski nastup za A selekciju Crne Gore. Naš sugrađanin je trenutno član aktuelnog i višestrukog prvaka Srbije, ekipu Vojvodine.

“Još kao mali sam zavolio sport, a rukometom sam počeo da se bavim kada sam imao 12 godina. Prije toga sam se dugo bavio i fudbalom. Svoju igračku karijeru počeo sam kao i većina mojih sugrađana, nastupajući za Sutjesku. Potom sam igrao za Radnički iz Kragujevca, a nakon toga i cetinjski Lovćen i Spartak iz Subotice. Trenutno sam član novosadske Vojvodine gdje sam se odlično uklopio i sa kojom sam ove godine osvojio titulu prvaka Srbije”, kazao je u razgovoru za naš portal Luka Radović.

Više je nego jasno koliko motiva i ambicije ima kod mladog rukometaša koji sanja da postigne karijeru poput svojih komšija Alena Muratovića, Ivana Nikčevića i mnogih drugih. Ovaj 20-ogodišnji Nikšićanin već je osvajao trofeje, a nadamo se da je tek početak dugog niza.  

“Najveći uspjeh do sada sam ostvario sa Spartakom i Vojvodinom sa kojima sam igrao dva puta finale Kupa Srbije i osvojio jednu titulu prvaka države. Za A selekciju Crne Gore imam dva nastupa na nedavno završenim Mediteranskim igrama u Taragoni i to smatram takođe jednim od najznačajnijih momenata u svojoj karijeri”, ističe Luka.

Želja Lukina je da konstantno napreduje idući korak po korak jer je to jedini način da se napravi uspješna karijera, a za sada ističe planove samo za narednu godinu.

“Pa najbitnije mi je ove godine da dobijam što veću minutažu u Seha ligi i prvenstvu Srbije kako bih što bolje iskoristio svoj igrački potencijal. Želja mi je pored toga naravno i da postanem standardni član seniorske reprezentacije Crne Gore”, naveo je Luka kome je igrački uzor Luc Abalo, a omiljeni klub njemački Kil.

Stopama oca Željka, koji je svojevremeno igrao mali fudbal, krenuo je mlađi Radović, koji je nedavno dobio poziv od selektora kadetske reprezentacije što je uticalo da se ponovo vrati sportu koji je uvijek bio popularan među Nikšićanima.

“Fudbal sam uvijek volio da igram, a kratko sam jedno vrijeme igrao mali fudbal, da bih poslije određenog vremena prestao. Ipak, uslijedio je novi povratak ovom sportu nakon što sam saznao da će da se formira kadetska reprezentacija”, ističe 16-ogodišnji Miloš.

On je video svoju novu šansu koju je iskoristio i koja mu je dala dodatni motiv i otvorila vrata da se ponovo posveti ovom sportu.

“Uslijedilo je okupljanje svih koji su smatrali da mogu zadovoljiti kriterijume selektora. Bilo nas je ukupno 60 koji smo se prijavili na taj trening, a na kraju je izabrano 14 da brane boje Crne Gore, a  na moje veliko zadovoljstvo jedan od njih sam bio ja”, kazao je Miloš, koga tek očekuju pravi izazovi u dresu sa najdražim grbom.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:45
  23.10.2018.

  Ministar sporta Nikola Janović priredio je prijem u čast boksera Bojane Gojković i Petra Liješevića, osvajača medalja na nedavno održanom Evropskom juniorskom prvenstvu u Rusiji. 

 • 10:02
  23.10.2018.

  Na međunarodnom turniru “Grand Prix Montenegro 2018” čiji domaćin je bio Herceg Novi, karatisti Onogošta osvojili su ukupno četiri medalje.

 • 08:18
  22.10.2018.

  Na turniru “Grand Prix Montenegro 2018” održanom proteklog vikenda u Herceg Novom, karatisti Fokusa napravili su zavidan uspjeh osvojivši ukupno 14 medalja.

 • 13:01
  21.10.2018.

  Cetinjski džudo klub Crnogorac osvojio je prvo mjesto u generalnom plasmanu desetog međunarodnog turnira Trofej Nikšića.