Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
07:49
20.11.2020.

Braća Gardašević brane ugled Crne Gore

Braća Nikola i Nebojša Gardašević predstavljaće danas Crnu Goru na Evropskom džudo šampionatu u Pragu.

 


Sreća je prilikom žrijeba bila na njihovoj strani, pa su obojica slobodni u prvom kolu kategorije do 81 kilogram.

Nikola će u drugoj rundi odmjeriti snage sa Matijasom Kaseom iz Belgije, dok će Nebojšin rival biti Mađar Benedek Tot.

“Morali smo sami da snosimo troškove za nas i kovid menadžera. Prinuđeni smo smo da nastupamo bez trenera jer se Džudo savez Crne Gore ogradio po pitanju ovog prvenstva i finansijskog izdatka bilo koje vrste. Pošto osam mjeseci džudo reprezentativci nisu imali nijedno takmičenje, brat i ja smo se sami snašli zahvaljujući prijateljima koji su nam velikodušno izašli u susret. Ovo takmičenje je takođe bodovno za Olimpijske igre koje se odrzavaju naredne godine u Tokiju”, naglasila su braća Gardašević za Sport Klub.

U kategoriji do 81 kilogram prijavljena su 34 takmičara.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:27
  19.1.2021.

  U lokalnoj upravi u Nikšiću odlučili su da ove godine iz gradskog budžeta za podršku sportu izdvoje oko 1,5 miliona eura. Od tog iznosa 800.000 eura opredijeljeno je za sufinansiranje rada sportskih organizacija za koje je Opština objavila javni konkurs na koji se mogu prijaviti najkasnije do 31. januara.

 • 08:20
  18.1.2021.

  Ljubav prema futsalu pokrenula je prethodne godine grupu Nikšićana da osnuju klub FK Onogošt. Ideja je postojala nekoliko godina, čekalo se pravo vrijeme da se “kockice poklope” i priča je krenula prije početka tekuće takmičarske sezone. 

 • 11:38
  15.1.2021.

  Sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Milan Korać pozvao je sve zainteresovane sportske organizacije da se prijave na Javni poziv za sufinansiranje rada sportskih klubova u Nikšiću. 

 • 07:53
  15.1.2021.

  Opština Nikšić će danas u 9h predstaviti novi Pravilnik o sufinansiranju sportskih organizacija.