Autor: onogost.me
Foto: ŠSCG
07:50
19.4.2021.

Azerbejdžanac i Belgijanac dijele prvo mjesto na Memorijalu "Vladimir Bato Kontić"

Partijama trećeg i četvrtog kola juče je u sali hotela Onogošt nastavljen međunarodni šahovski Memorijalni turnir "Vladimir Bato Kontić".


Na vrhu tabele izdvajaju se petnaestogodišnji Ajdin Sulejmanli iz Azerbejdžana i Daniel Darda iz Belgije. Nakon dvije početne pobjede, kako se navodi u izvještaju ŠSCG, Sulejmanli je danas remizirao sa velemajstorom Bobanom Bogosavljevićem, a zatim i sa našim vodećim velemajstorom Nikolom Đukićem. 

"Darda je bio raspoložen u partijama sa našim reprezentativcima, pa je nakon remija sa Lukom Draškovićem, uspio da savlada aktuelnog prvaka Crne Gore, intermajstora Blaža Kalezića", saopštili su iz ŠSCG. 

Iz vodećeg dvojca sa po pola boda zaostatka nalazi grupa od sedam šahista, među kojima su i tri iz Crne Gore.

"Crnogorski predstavnici, Đukić, Drašković i Božidar Kisić kome očigledno prija domaći teren. Mladi Nikšićanin, vicešampion Crne Gore iz 2019. godine, već zarađuje 30 poena i predstavlja pravo osvježenje na ovom turniru. Društvo im prave Boban Bogosavljević iz Srbije, ali i njegove kolege po tituli, velemajstori Sanal Vahap i Hans Niman, predstavnici Turske i Sjedinjenih Američkih Država, a 2,5 poena je skupila i Julija Osmak, predstavnica Ukrajine i nekadašnja juniorska prvakinja svijeta. Polovičan učinak ima još 6 igrača, među kojima su i naši šahisti, Nebojša Nikčević, Blažo Kalezić, Marko Krivokapić i Aleksandar Tomić", izvijestili su iz ŠSCG.

Turnir će biti nastavljen danas, partijama petog kola, a izdvajamo duele: Sulejmanli - Darda, Niman - Sanal, Osmak - Bogosavljević, Drašković - Đukić, Nikčević - Kisić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:05
  13.5.2021.

  Komemoracija povodom smrti Miodraga Skala Gvozdenovića, proslavljenog odbojkaškog reprezentativca, osvajača prve medalje odbojkaša na Evropskim prvenstvima, koji je preminuo u u 77. godini, održana je danas u Subotici.

 • 07:56
  13.5.2021.

  Ekipa Montenegrini za koju nastupaju Nikšićani Milinko Malović i Filip Mijušković plasirala se u polufinale sportskog kviza "Zicer", koji se emituje na Radio-televiziji Crne Gore.

 • 15:39
  9.5.2021.

  Vardarska ulica predstavlja sam centar grada Nikšića. Uska uličica u kojoj je smješteno par manjih kafana i poneka zanatska radnja i danas odiše duhom starog Nikšića. Često, kasno uveče, kada prolazite trotoarom i izlazite naprijed ka Karađorđevoj, osjećate duh nekih prošlih vremena i kroz glavu vam prolazi ono što je Vito Nikolić nekada, u svom pjesničkom zanosu, slikao riječima, dočaravajući život gradskih boema.

 • 12:00
  9.5.2021.

  Na IX međunarodnom džudo kupu „Berkovići 2021” koji je okupio preko 500 takmičara iz 39 klubova i 3 zemlje, takmičari džudo kluba Akademik ukupno su osvojili 30 medalja od čega 12 zlatnih, 7 srebrnih i 11 bronzanih.