Autor: onogost.me
Foto: SNP
15:06
7.8.2019.

Anatolij Karpov boravio u Plužinama

Dugogodišnji svjetski prvak i osvajač velikog broja šahovskih turnira Anatolij Karpov boravio je juče u Plužinama, u okviru dvodnevne mini turneje u Crnoj Gori, gdje je odigrao simultanku sa mladim šahistima na deset tabli.


Boravak Karpova u Plužinama organizovao je Omladinski šahovski klub „Mladost“ iz Nikšića u saradnji sa lokalnom upravom, a proslavljenog ruskog šahistu pozdravio je i predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić.

Prilikom boravka Karpova i članova OŠK „Mladost“ u Plužinama razgovarano je o osnivanju šahovske akadamije, jer, kako je kazao predsjednik Bajagić, u Plužinama i Pivi postoje potencijali i interesovanje za šah a time i za osnivanje šahovske akademije.

Akter simultanke u Plužinama bio je i crnogorski šahovski velemajstor Dragiša Blagojevića, a nakon Plužina Karpov će boraviti u Trebinju.

Izvor: danas.rs

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:25
  8.12.2019.

  Na 14. po redu međunarodnom Kupu oslobođenja Podgorice takmičari DžK Trebjesa osvojili su 17 medalja.

 • 12:18
  8.12.2019.

  Na međunarodnom džudo turniru "Oslobođenje Podogrice", koji je juče održan u glavnom gradu Crne Gore, takmičari Straševine okitili su se sa deset medalja.

 • 07:46
  8.12.2019.

  Na međunarodnom "Novoletnom turniru" koji je, u organizaciji DžK Ivo Reya održan u Celju, jedini predstavnik iz Crne Gore bio je Džudo klub Onogošt, koji je nastupio sa šest takmičara i okitio se sa šest medalja.

 • 07:36
  7.12.2019.

  Sportski vikend u Nikšiću obilježiće jedan odbojkaški meč i kompletno kolo opštinske lige u malom fudbalu.