Autor: Branko Čupić
Foto: DžK Akademik
12:18
11.2.2018.

Akademikov naraštaj pokorio Dubrovnik

Džudisti Akademika, odnosno oni najmlađi, zablistali su na prvom takmičenju u ovoj godini, a ovoga puta “žetvu” medalja obavili su na međunarodnom kupu "Sveti Vlaho” koji je održan u Dubrovniku.


“Akademičari” su u Hrvatskoj pokazali da njihov klub i te kako može da računa na mlade snage, zasluženo prigrabivši pehar namijenjen sveukupnom pobjedniku turnira, a do njega su došli osvojivši ukupno 22 medalje, od čega 11 zlatnih, pet srebrnih i šest bronzanih odličja.

Nikšićki klub je u konkurenciji 300 takmičera nastupio sa 16 svojih članova, a najsnajnija odličja su osvojili Guzina Vanja, Simić Marija, Marković Marina, Muratović Miloš, Nikčević Andrija, a po dva zlata su uzeli Miličić Balša, Kostić Šćepan i Beriša Muhamed.

Srebrne medalje i druga mjesta pripali su Škuletić Vasiliju, Delić Nikoli, Drašković Andriji, Milović Matiji i Đurđevac Bojanu, dok su bronzana odličja osvojili Guzina Vanja, Škuletić Vuk, Nikčević Andrija, Milović Matija, dok su dva treća mjesta pripala Aleksić Pavlu.

Svoje zadovoljstvo sjajnim rezultatom najmlađih članova, kao i planove za naredni period istakao je direktor kluba Novica Milović.

"Početak sezone za najmlađe je bio odličan, ako se po jutru dani poznaju biće ovo berićetna i uspješna godina. Imamo velike planove, posebno sa najmlađim takmičarima kojima ćemo se posvetiti da bi iznjedrili novu generaciju seniora, koja ima kvalitet kao nijedna do sada. U ovom mjesecu očekuje nas “Kup mimoze” i takmičenje u Trebinju, koji kvalitetom i brojnošću prednjače u regionu, pa ćemo se truditi da i tamo budemo najbolji”, kazao Milović nakon uspjeha u Dubrovniku.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:45
  23.10.2018.

  Ministar sporta Nikola Janović priredio je prijem u čast boksera Bojane Gojković i Petra Liješevića, osvajača medalja na nedavno održanom Evropskom juniorskom prvenstvu u Rusiji. 

 • 10:02
  23.10.2018.

  Na međunarodnom turniru “Grand Prix Montenegro 2018” čiji domaćin je bio Herceg Novi, karatisti Onogošta osvojili su ukupno četiri medalje.

 • 08:18
  22.10.2018.

  Na turniru “Grand Prix Montenegro 2018” održanom proteklog vikenda u Herceg Novom, karatisti Fokusa napravili su zavidan uspjeh osvojivši ukupno 14 medalja.

 • 13:01
  21.10.2018.

  Cetinjski džudo klub Crnogorac osvojio je prvo mjesto u generalnom plasmanu desetog međunarodnog turnira Trofej Nikšića.