Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Minić: Suđenje loše, Srbija najveće razočaranje, Skola fenomenalan

70456559_400111827215515_4141419350424813568_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.09.2019. u 06:13

Na Mundobasketu je ostalo da se odigraju još četiri utakmice. Dvije za plasman od petog do osmog mjesta, kao i meč za treće mjesto i duel koji će donijeti novog prvaka svijeta.

Prethodno je odigrano 58 utakmica, viđeno je dosta interesantnih duela, a o dešavanjima na turniru u Kini ovoga puta smo razgovarali sa nekadašnjim košarkaškim asom, sada direktorom mlađih selekcija i trenerom kadetske ekipe Sutjeske, Milošem Minićem.

Na njega je možda najveći utisak ostavilo suđenje, koje je znatno uticalo na ishode pojedinih mečeva, ali i na kvalitet košarke.

„Na ovom Mundobasketu nije viđen neki poseban kvalitet košarke, jer veći je utisak ostavilo katastrofalno suđenje. Sudije su pravile neviđene greške i mislim da je ogroman propust napravljen što nije bilo više evropskih sudija. Sa druge strane, što se samih ekipa tiče, vidjeli smo veoma kvalitetna izdanja tri selekcije – Španije, Argentine i Australije. Španci su kako je turnir odmicao tempirali formu na visokom nivou, a neosporan kvalitet su pokazali Australija, kao i Argentinci, koji su bili besprekorni. Istakli su se i neki pojedinci, među kojima najviše Skola. Veoma je diskutabilno da se on sa skoro 40 godina istakao pored toliko mladih igrača i da je praktično uz Bogdana Bogdanovića on najkonstantniji i najbolji igrač. Za divljenje je i igra Gasola, koji je imao veoma dugu sezonu iza sebe, kao i još par njih“, ističe Minić.

Sa druge strane, mnoge ekipe po njegovom mišljenju nijesu zaslužile da budu na ovako velikom takmičenju, dok su neke selekcije napravile neočekivano dobre rezultate.

„Na Svjetskom prvenstvu je bilo dosta ekipa koje nemaju kvalitet za nastup na ovako velikom takmičenju. Međutim, jedna Češka je baš iznenadila, posebno zbog ne igranja najboljeg igrača, Jana Veselog, i napravila je plasman van svih očekivanja, a ne smije se zaobići ni rezultat Poljske. Potpuno zasluženo su ove dvije selekcije ušle među osam najboljih ekipa. Sa druge strane, najveće razočaranje Mundobasketa je definitivno Srbija. I ovo prvenstvo je pokazalo da više niko ne može da se potcijeni, dok se igra znatno ubrzala u odnosu na prethodne šampionate, tako da je odbrana veoma bitna, što je naprimjer Argentini i donijelo rezultat“, ističe naš sagovornik, otkrivajući nam za koga će navijati u sjutrašnjem finalu.

„U finalu su dvije ekipe koje su najviše pokazale i tu su potpuno zasluženo. Malo mi je žao Australije koja je i u polufinalu odlično odigrala. Ja ću u tom finalu navijati za Argentinu, najviše zbog Skole, koji je fenomenalno igrao i kojeg je bilo uživanje gledati, tako da se nadam da će svoje sjajno izdanje krunisati trijumfom i protiv Španije“, navodi Minić.

Na kraju je prokomentarisao i premijerno izdanje Crne Gore na Mundobasketu.

„Ja sam lično više očekivao od naše reprezentacije, mada je ostvaren odličan rezultat i samim plasmanom na Mundobasket. Nismo imali taj spoj unutrašnje i spoljašnje igre. Mislim da nam fali kvaliteta na spoljnim linijama što se i pokazalo na ovom prvenstvu. Ipak, momcima se ne može ništa zamjeriti jer su odradili odličan posao“, zaključio je on.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.