Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Knežević: Sad nas očekuje atomska košarka

knezevic1
KK Sutjeska Media/Foto MM
  • Autor onogost.me
  • 12.09.2019. u 06:24

Mundobasket je stigao do same završnice. Samo su četiri tima ostala da se bore za medalje, a to su – Španija, Argentina, Francuska i Australija.

Košarkaš Sutjeske Draško Knežević dao je za naš portal svoje viđenje turnira u Kini, ističući da su svi ljubitelji košarke mogli da uživaju u onome što je pružio do sada Mundobasket.

“Kvalitet košarke na Svjetskom prvenstvu je na zadovoljavajućem nivou. Kao što ste mogli vidjeti kvalitet se još više podigao u četvrtfinalnoj fazi gdje su neočekivano, ali potpuno zasluženo eliminisani dva glavna favorite – SAD i Srbija. U polufinalnim susretima očekujem atomsku košarku, tako da nam preostaje da uživamo do kraja”, ističe  Knežević.

Priznaje da je teško odabrati favorite od preostale četiri selekcije, ali navodi da je još ranije Australiju smatrao kao potencijalno iznenađenje turnira.

“Glavna dva favorita, Srbija i Amerika eliminisani su u četvrtfinalu, tako da je od preostale četiri ekipe teško odrediti koja je najbliža zlatnoj medalji. Španci i Francuzi su prikazali odlične partije i u četvrtfinalu, a blagu prednost dajem Australiji koja je definitivno najprijatnije iznenađenje turnira”, kazao je naš sagovornik. 

Knežević je dodao i da treba biti ponosan na crnogorske košarkaše koji su se izborili za nastup u Kini.

“Što se tiče Crne Gore i nastupa na Svjetskom prvenstvu moje mišljenje je da je moglo za nijansu više. Međutim treba biti izuzetno ponosan na momke koji su izborili nastup na Svjetsko prvenstvo. Mislim da je vjerovatno i pritisak velikog takmičenja uticao da rezultat ne bude bolji, ali “crveni” sada imaju iskustvo više koje će im mnogo značiti”, zaključio je košarkaš Sutjeske.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.