Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Čvorović: Od četvrtfinala kreće ono pravo, prvi favorit Srbija

70070001_376309606631668_423187959513088000_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.09.2019. u 06:19

Mundobasket je ušao u deveti dan, polako se bliži eliminaciona faza, tako da su se već sada izdvojile ekipe koje će se boriti za sami vrh. Komentar na dosadašnji dio turnira i svoje prognoze za nastavak dao nam je povratnik u redove Sutjeske, košarkaš Igor Čvorović.

On je mišljenja da kako turnir bude odmicao će se kvalitet povećavati, ali da je i u grupnoj fazi bilo kvalitetnih mečeva.

“Što se tiče kvaliteta prvog dijela prvenstva, bilo je promjenljivo. Favoriti su ubjedljivo pobjeđivali, sa velikom razlikom, dok je bilo i jako kvalitetnijih i uzbudljivih završnica kod ne tako atraktivnih ekipa, od kojih bih izdvojio Iran – Portoriko, veliki preokret i luda završnica. Kako turnir bude odmicao kvalitet će rasti, i vjerujem da od četvrtfinala kreće ono pravo”, ističe Čvorović.

Kao prvog favorita ističe Srbiju, a odmah iza nje su Australija i SAD, dok je od igrača do sada najviše oduševio Bogdan Bogdanović.

“Po mom mišljenju, gledajući roster i do sada prikazanu igru, prvi favorit za zlato je ekipa Srbije. Činjenica da su svaku utakmicu do sada bez puno muke dobili sa velikom razlikom opravdano ih stavlja u ulogu favorita. Za njihove najozbiljnije konkurente smatram ekipe SAD i Australije, i u ovom trenutku bih čak Australiju stavio ispred Amerikanaca, kao potencijalno iznenađenje. Što se tiče pojedinaca, izdvojio bih Bogdana Bogdanovića koji je, po mom mišljenju, pokazao najveći napredak u igri na ovom Mundobasketu, i vjerujem da ako nastavi u ovom ritmu, MVP priznanje ide u njegove ruke”, navodi naš sagovornik.

Čvorović navodi da je Crna Gora najviše u grupi pokazala protiv Brazila, ali i da ne treba biti nezadovoljan jer je i sami plasman na Mundobasket veliki uspjeh.

“Naš nastup na turniru nije prošao kako smo se nadali, ali smatram da je sami plasman na prvenstvo veliki uspjeh. Protiv Brazila smo pokazali da imamo kvalitet, da možemo da se nosimo sa njima, na kraju nismo pogodili šut ili dva i to je prelomilo utakmicu. Da se ta igra desila protiv Novog Zelanda, vjerujem da bi slavili, i možda bi sve bilo drugačije”, zaključuje on.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci