Autor: Branko Čupić
Foto: FIBA
08:01
9.9.2019.

Crna Gora želi pobjedom da se oprosti od Mundobasketa

Košarkaška reprezentacija Crne Gore odigraće danas protiv Japana posljednji meč na Mundobasketu u Kini.


Izabranicima Zvezdana Mitrovića ovo će biti peta utakmica na turniru u kojoj će pokušati da dođu i do prve pobjede.

“Bilo bi idealno da pobijedimo Japan poslije svega što smo uradili u kvalifikacijama i tokom pripremnog perioda. Raspoloženje nakon četiri poraza ne može biti najbolje, ali ostalo je to zajedništvo i cilj nam je da ostvarimo tu jednu pobjedu”, kazao je uoči ovog susreta Milko Bjelica.

On možda najbolje poznaje Japance pošto je petorici igrača bio saigrač prethodne sezone.

“Sa petoricom igrača Japana sam igrao prošle sezone. Kvalitetni su, atipični, nalik Novom Zelandu. Ozbiljna su ekipa i njihovi rezultati možda i nisu realni shodno kvalitetu pojedinaca. Pobjeda na SP znači dosta, ne toliko takmičarski, koliko zbog ponosa i cjelokupnog rada. Imamo šansu protiv Japana, potrebno je da se skupimo i prvenstvo završimo na pozitivan način”, zaključio je Bjelica.

Duel između Crne Gore i Japana na programu je od 9.30h. U mečevima za doigravanje od 17. do 32. mjesta danas se još sastaju Jordan – Senegal (10h), Turska – Novi Zeland (13.30h) i Njemačka – Kanada (14h).

Na programu su i posljednji susreti u grupama K i L nakon čega će biti poznati svi parovi četvrtfinala. Od 10h igraće Dominikanska Republika i Litvanija u okviru grupe L, dok će u okviru iste grupe od 14h igrati Francuska i Australija. U grupi K prvi na parket će od 10.30h Češka i Grčka, a od 14.30h SAD i Brazil.

Ostale vijesti iz kategorije