Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska srušila Dinamik i obezbijedila plej-of

20200311170236_dsc_4877
FOTO MM/Aba liga 2
  • Autor onogost.me
  • 11.03.2020. u 18:52

U posljednjem kolu ligaškog dijela ABA 2 lige košarkaši Sutjeske su večeras u Nikšiću savladali Dinamik rezultatom 75:69 i tako obezbijedili plasman u plej-of fazu ovog takmičenja.

Izabranici Zorana Glomazića su pred praznim tribinama Sportskog centra opravdali ulogu favorita protiv beogradske ekipe i još jednim dobrim izdanjem u regionalnoj ligi potpuno zasluženo ušli među četiri najbolje ekipe.

Gosti su otvorili utakmicu serijom 7:0 koju je sa dva poena prekinuo Boris Lalović, a potom je i Knežević upisao prvu trojku za domaći tim. Nakon nove dvije trojke koje je postigao Pavlićević Sutjeska dolazi do poravnanja, a novim košem Lalovića i do preokreta (13:11).

Glomazićevi izabranici uspjeli su zadržati vođstvo do isteka prve dionice kada je rezultat bio 20:16.

Mnogo sigurnija igra Sutjeske u drugoj četvrtini koja joj je donijela i veću prednost pa se na odmor otišlo sa rezultatom 42:31.

Treći kvartal Pavlićević otvara novom trojkom i najavljuje da će domaćin i u ovom dijelu igre voditi glavnu riječ. Beograđani su sa nekoliko napada u posljednjim minutima ovog kvartala smanjili zaostatak pa se u odlučujuću četvrtinu ušlo sa rezultatom 55:50.

Strepjeli su Nikšićani dobrim dijelom četvrte dionice. Dinamik je uspio da već nakon tri minuta dođe do minus jedan. Ipak, gosti dobijaju u kratkom periodu dvije tehničke greške, a Sutjeska pravi seriju 7:0 što opet donosi visoku prednost Nikšićanima. Ipak, igrači Dinamika na nešto više od pet minuta do kraja stižu na minus dva što nas uvodi u neizvjestan natavak. Nova serija od 9:0 Pavlićevića i drugova obezbjeđuje nešto mirniju završnicu i rezultat koji je bio dovoljan za veliki trijumf Nikšićana.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Pavlićević sa 19 koševa. Najbolji u timu Dinamika bio je Pašaljić sa 22 poena.

Nikšićane sad očekuje duel sa prvoplasiranim Borcem iz Čačka, najboljom ekipom lige,  u borbi za finale plej-ofa. Prvi polufinalni mečevi su na programu naredne srijede.

Drugi polufinalni par čine Split i MZT.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci