Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska sa novom upravom u novu sezonu: Fokus je na domaćim igračima

68952281_948169358864078_2596432224354041856_n
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 14.08.2019. u 10:34

Ovaj klub pripada navijačima i našem gradu, kao što je to bilo i do sada, a nadam se da ćemo to podići za stepenicu više u narednom periodu, kazao je na današnjem presu, zakazanom uoči početka priprema za novu sezonu, Željko Ćorić, novi predsjednik KK Sutjeska.

On je ovom prilikom zahvalio prethodnom predsjedniku Darku Peroviću, za kojeg je kazao da je učinio izuzetne napore i ostvario velike rezultate kada je za svog mandata uspio da osvoji Kup Crne Gore i izbori učešće u ABA 1, kao i dva puta u ABA 2 ligi.

“Moram reći da je naš cilj skroman, nećemo biti preambiciozni u startu, ali kao svaki sportski kolektiv, zdrava ambicija je nadati se i većem i onome što možda nije dokučivo na prvi mah. Cilj je svakako zadržati status ABA ligaša, a imajući u vidu novu odluku Košarkaškog saveza, svakako da je jedan od ciljeva, ukoliko želimo zadržati status ABA ligaša, ostvariti jedno od prva dva mjesta u domaćem takmičenju”, kazao je Ćorić.

On je naveo i da je fokus stavljen na igračima iz Nikšića, pa je trenutno od 16 igrača, u ekipi ukupno 14 iz našeg grada.

“KK Sutjeska je ponosan i na rad sa mlađim selekcijama, a sada će biti veći fokus na rad sa njima nego što je to bio do sada. To su naše buduće nade, budući igrači Sutjeske, a imajući u vidu kakva je trenutna situacija, to su i buduće nade reprezentativnih selekcija, kao što je i sada slučaj i sa juniorima i sa kadetima i sa pionirima”, naveo je prvi čovjek Sutjeske.

Novi sportski direktor kluba je Boris Nikolić, koji je kazao da su stvoreni idealni uslovi za rad i odvijanje trenažnog procesa i za prvi tim, ali i za mlađe kategorije.

„Napravljen je tim trenera u mlađim kategorijama gdje ćemo se bazirati na pravljenju igrača, a ne na nekom postizanju rezultata jer nam je u interesu da u nekom narednom periodu okosnica prve ekipe budu igrači iz naših mlađih selekcija. Napravićemo saradnju i sa ostalim lokalnim klubovima i školama košarke da bi pokušali da za svu kvalitetnu djecu odskočna daska bude naš klub, gdje će svoj kvalitet prezentovati kroz igranje u našoj seniorskoj ekipi“, naveo je Nikolić.

Pripreme su počele 12. avgusta, a danas odlazimo na bazične pripreme na Žabljak, gdje ćemo imati odlične uslove za rad. 

Jedan od ljudi koji su tu bili i prethodne sezone je šef stručnog štaba Zoran Glomazić, kome je i nova uprava ukazala povjerenje, a on se osvrnuo na roster prvog tima.

„Domaće igrače smo vratili, Čvorovića i Đokovića. Vratili smo i dva perspektivna mlada igrača, Bojića iz Budućnosti i Tomčića iz Užica, tako da je fokus ostao na vraćanju domaćih igrača jer dosta kvalitetnih igrača je otišlo iz Nikšića i cilj nam je da ih vratimo da igraju za Sutjesku, gdje su i ponikli. Danas odlazimo na bazične pripreme gdje ćemo se baviti košarkom, dobrim radom i dobrom atmosferom jer nas očekuje jako duga sezona“, istakao je Glomazić, koji je dodao da ekipu očekuje i dosta trening utakmica.

Iskusni centar, Boris Lalović i u novoj sezoni će biti kapiten, pa je pozvao navijače da i ubuduće budu njihov šesti igrač.

„Meni i mojim igračima ostaje da od prvog treninga pristupimo obavezama maksimalno ozbiljno, prevashodno kroz prvi dio bazičnih priprema i da budemo što spremniji kako bi smo odgovorili na sve izazove koji nas očekuju, kako u regionalnom takmičenju, tako i kroz domaće prvenstvo. Takođe, zahvalio bih našoj vjernoj publici i pozvao ih da budu prisutni u Sportskom centru u što većem broju i u novoj sezoni, a mi ćemo kroz maksimalno zalaganje na terenu, borbenošću, a i pobjedama probati da se odužimo za to“, kazao je Lalović.

Košarkaši Sutjeske već danas odlaze na pripreme na Žabljak, gdje će boraviti deset dana.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci