Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićanin najbolji Fantazi trener ABA lige: Danilov “Krš do Muse” najbolji u regionu

danilo_slika
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.03.2018. u 07:10

Košarkaša Sutjeske već drugu sezonu nema u najjačem klupskom takmičenju u regiji, ali Nikšić ima šampiona u ABA ligi, tačnije, ima najboljeg virtuelnog trenera.

U svijetu sve popularniji Fantazi Menadžer prenio se i na regionalnu košarkašku ligu, gdje je u ovoj sezoni titulu najboljeg uzeo Danilo Todorović sa ekipom “Krš do Muse”.

 Nikšićanin, koji košarkaški Fantazi igra od 2013. godine, za ovu igru se prije svega “vezao” kao i većina “fantazera”, zbog ljubavi prema igri pod obručima. Nekolike sezone je bio u vrhu tabele, a u dva navrata prvi, da bi u ovoj, i pored skromnijih očekivanja, uspio da se domogne titule najboljeg. Njegov rezultat se može vidjeti i na zvaničnom sajtu ABA lige.

“Iako sam mislio da se ove godine neću baš dobro provesti zbog raznih obaveza, u ovom virtuelnom bioskopu, kao neko ko je istinski košarkaski fanatik, nisam mogao a da ne igram i ove sezone, jer, ljubav prema košarci je jača od svega. Grupa vrhunskih fantazera se dugo pripremala za prijemne ispite na ovoj virtuelnoj košarkaškoj akademiji, ali i za bespoštednu bitku do samog kraja. Brojni takmičari su se isticali kada je matematika u pitanju i sami odabir igrača. Na moju veliku sreću, bio sam dio svega toga. Na kraju je uslijedilo ono čemu sam se potajno nadao, kao i svi oni koji su se priključili igri – osvojeno prvo mesto”, navodi Danilo.

Koliko je značajan njegov rezultat dovoljno govori činjenica da je učestvovalo preko sedam hiljada ekipa sa prostora cijele bivše Jugoslavije, a da se do samog kraja vodila “mrtva trka” između Danila i Željka Đođa iz Hrvatske.

“Što se tiče broja takmičara, igraju svi košarkaski fanatici sa prostora bivše Jugoslavije i bilo je preko sedam hiljada ekipa. Dugo vremena je jedan Hrvat vodio, praktično od početka lige, ali mi je jedan drugar koji je takođe “fantazer” rekao da se ne sjekiram jer će moje iskustvo doći do izražaja onda kada to bude bilo potrebno i da mraz steže pred zoru”, ističe utiske sa same završnice Todorović.

Koliko je bitna taktička usredsređenost i dobra strategija u trenerskom radu potvrdilo se i u završnici Fantazi ABA lige, a Danilo je na taj način u samom finišu i stigao do titule za koju će biti nagrađen sa dvije karte za polufinalni ili finalni meč plej-ofa ABA lige, kao i promo paket organizatora lige.

“Pred posljednje kolo sam kasnio 41 poen za prvoplasiranim, ali sam onda u posljednjem rizikovao sa igračima. Izbacio sam igrača kojeg su imale gotovo sve ekipe, jer je to igrač koji se od početka lige nalazio u 99,9 odsto ekipa. Na taj način sam čekao njegov kiks, što se na moju sreću i desilo – nije nastupio u posljednjem kolu ABA lige. Za to je trebalo dosta hrabrosti, ali se na kraju isplatilo. Igrač kojeg sam ubacio umjesto njega je “odvalio”  i tako sam preuzeo prvo mjesto u poslednjem kolu. Taj igrač je Lalić iz MZT-a, kojem se ovim putem zahvaljujem”, naveo je Todorović.

Za sve one koji žele da  se okušaju u ovoj virtuelnoj igri najbolje je možda ispratiti Danilov način igre, koji je dokazao da iskustvo najviše doprinosi postavljanju prave taktike, što na kraju neizostavno donosi pravi rezultat.

“Što se tiče odabira igrača, uglavnom sam uzimao igrače Partizana, Mege Bemaksa, Olimpije i MZT-a jer su to ekipe koje igraju na veliki broj koševa, praktično bez odbrana i onda su njihove utakmica obilovale i velikim brojem fantazi indeksa. U određenim kolima sam, da bih pokušao napraviti razliku u odnosu na ostale, rizikovao i izbacivao igrače koje imaju praktično sve ekipe (Lukovic, Morgan, Ojo, Zorić) i na taj način čekao njihov loš meč”, zaključio je Danilo priču za naš portal.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.