Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikolić: Idemo dalje, čim pobijedimo virus

kk-sutjeska
KK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 29.03.2020. u 06:02

Košarkaši Sutjeske su serijom od tri uzastopne pobjede dočekali zaustavljanje takmičenja. Izabranici Zorana Glomazića slavili su protiv Heliosa, Širokog i Dinamika, pa su stigli do polufinala plej-ofa ABA 2 lige.

Staro je pravilo da je teže ostati na vrhu, nego stići do njega, a Nikšićani su uspjeli u tome. Prošle sezone su igrali u finalu Kupa i polufinalu plej-ofa Crne Gore, a samo jedna pobjeda ih je dijelila od plasmana u polufinale drugog po rangu regionalnog takmičenja. Zaustavio ih je Borac iz Čačka.

U sezoni koju je zaustavio koronavirus, čvrsto su držali lidersku poziciju u šampionatu Crne Gore sa skorom 19-1, sigurnim koracima su išli ka plasmanu u polufinale i ponovnom plasmanu u ABA 2 ligu. Bili su učesnici finalnog turnira Kupa na kome su u prevelikoj želji izgoreli i lako poraženi od Mornara. Utjehu, i to veliku, su pronašli u ABA 2 ligi, gdje su stigli do polufinala i prilike da se bore za mjesto u elitnom društvu zajedno sa ekipama Borca iz Čačka, Splita i MZT Skoplja.

 Ali, koronavirus je zaustavio sva takmičenja, veliko je pitanje kada će i da li će biti nastavljen šampionat Crne Gore i regionalna takmičenja, a svima je u prvom planu borba protiv globalne zdravstvene pošasti koja nemilosrdno odnosi ljudske živote.

„Zdravlje je uvek bilo i ostalo na prvom mjestu. Sada je najvažnije da se svi pridržavamo mjera koje su propisale nadležne institucije, da spriječimo širenje virusa, da povratak u normalne životne tokove dočekamo sa najmanjim mogućim posljedicama. Izolacija je jedini način na koji možemo da pomognemo, zato apelujem na sve građane da ostanu kod kuće. U stalnom smo kontaktu sa svim igračima. Oni na osnovu plana i programa trenera Glomazića i kondicionog trenera Draga Musića nastoje da održe nivo fizičke spreme u skladu sa mogućnostima u kućnim uslovima“, naglasio je za Sport Klub sportski direktor Sutjeske Boris Nikolić i nastavio:

„Nepotrebno je trošiti riječi o tome koliko bismo voljeli da se takmičenje nastavi, da se borimo za plasman u elitno regionalno društvo, da odmjerimo snage sa ekipom Borca iz Čačka koja je osvojila pol poziciju na kraju ligaškog dela, ali zdravlje je ispred svega ostalog. Poštovaćemo svaku odluku koju donesu čelnici ABA lige, a u trenutku kada ostvarimo pojbedu nad koronavirusom, a siguran sam da hoćemo, nastavićemo sa realizacjom projekta, a to je pozicioniranje Sutjeske na regionalnom i evropskom nivou. Na dobrom smo putu, a imamo i jake adute na tom putu“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Boris Nikolić je objasnio o kakvim se adutima radi:

„Sutjeska se odlučila i opredijelila da ekipu formira od igrača koji su rođeni u Nikšiću, veliku pažnju posvećuje mlađim selekcijama, pa seniorska ekipa pojačanja dobija iz našeg pogona. Prošle sezone su rezultati bili čudesni, a ove smo uspjeli da ostanemo na vrhu i napravimo korak naprijed, iako smo podmladili ekipu. Nastavićemo sa realizacijom projekta čim se stvore uslovi za to. Sada je najvažnije da zaustavimo zdravstveni problem koji je stopirao kompletnu planetu. Nemoguće je procijeniti kakvu će odluku donijeti čelnici ABA, a mi smo spremni da je prihvatimo i prilagodimo se. Voljeli bi, kao i svi, da se takmičenje nastavi, jer bi to značilo da se život vratio u normalne tokove, ali ponavljam još jednom, zdravlje je uvek bilo i ostalo na prvom mjestu“.

Sutjeska u sastavu ima samo dvojicu internacionalaca. U pitanju su Draško Knežević i Ismet Sejfić, momci koji su na širem spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji su donijeli odluku da izolaciju i borbu protiv koronavirusa vode iz Nikšića.

„To je najbolji primjer pozitivne energije i hemije koja vlada u ekipi. Sutjeska je više porodica nego ekipa. Svi zajedno smo se borili za plasman u polufinale ABA 2 lige, svi zajedno se borimo protiv koronavirusa, svi zajedno ćemo nastaviti sa pozicioniranjem kluba na regionalnom i evropskom nivou, kada za to dođe vrijeme“, poručio je Boris Nikolić.

Pored učesnika elitnog takmičenja ABA lige, odluku o šampionatu koji je prekinut zbog koronavirusa očekuju i učesnici ABA 2 lige, posebno se to odnosi na Borac, Split, MZT i Sutjesku koji su stigli do stituacije da se bore za plasman u viši rang takmičenja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Košarkaši Sutjeske su u Širokom Brijegu savladali Helios 74:53 i napravili veliki korak ka plej-ofu NLB ABA2 lige.
Sutjeska je sinoć na svom parketu savladala Podgoricu 87:82 u 17. kolu Prve crnogorske košarkaške lige i potvrdila dominaciju u domaćem prvenstvu.