Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:27
5.7.2021.

MK Basketball Academy: Nastavak Mićove košarkaške priče

Svi oni koji žele da unaprijede svoje košarkaško znanje i da uz redovne treninge nadograde talenat, od ovog ljeta jedan od izbora je „MK Basketball Academy“ iz Nikšića. Košarkaška priča koja je krenula u gradu pod Trebjesom prije tri godine i bila zaustavljena zbog preranog odlaska mladog trenera i začetnika ideje Miloša Karadžića, nastavljena je početkom juna ove godine.


“Priča počinje prije tri godine godine kada me je moj prijatelj, a i kolega, Miloš Karadžić pozvao da mu se pridružim u individualnom radu sa mladim košarkašima. U tom trenutku, meni je sve to bilo novo. Iako sam i sam bio košarkaš, činjenica da ću imati priliku da radim sa mladim, a i profesinalnim igračima, bila je malo iznenađujuća i nisam znao šta da očekujem od svega toga. Upoznajući momke, shvatio sam da ono što mi je Miloš govorio za njih, bilo sasvim onako kako je on to opisivao – “to su vojnici”, počinje razgovor za Indirekt Rade Đoković koji je oformio „MK Basketball Academy“.

Rade ističe da su Miloševim preranim odlaskom ostali bez velike podrške, savjeta i uputa, kako životnih, prijateljskih tako i košarkaških.

“Međutim, poslije dugo vremena i razmišljanja, savjeta od svih onih koji su poznavali Miloša, njegovih bliskih ljudi, porodice, njegove supruge Jelene i mojih prijatelja, pa tako i momaka koji su tu trenirali, odlučio sam da i ovog ljeta ti momci treniraju zajedno. Tako je nastao “MK Basketball Academy”. U čast mog prijatelja Miloša Karadžića, i svih onih ljudi koji su sa oduševljenjem podržali cijelu tu priču. U toj priči, moj prijatelj i kolega sa fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, Božidar Popović, i ja, radimo sa košarkašima svih uzrasta na usavršavanju njihovih košarkaških i motoričkih sposobnosti. Radimo u sali 4 termina sedmično, kao i van sale”, zaključuje on.

Više informacija o treninzima kao i priključivanju u ovu košarkašku porodicu, možete dobiti na instagram profilu – “mkbasketball academy”.

 

Izvor: indirekt.me

Ostale vijesti iz kategorije