Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Memorijalni turnir u znak sjećanja na Miodraga Baletića

bale_0
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.09.2021. u 12:21

U Nikšiću će 18. i 19. septembra biti organizovan Memorijalni turnir "Miodrag Baletić" u znak sjećanja na dugogodišnjeg košarkaškog radnika, koji je preminuo u martu ove godine. 

Miodrag Baletić se skoro pet decenija bavio trenerskim poslom i ostavio dubok trag u crnogorskoj i evropskoj košarci. Vodio je Sutjesku iz Nikšića, Lovćen, Primorje, Budućnost, Jedinstvo iz Bijelog Polja, Mogren, Teutu, a u inostranstvu je radio u francuskoj Troi, te Bosni, Borcu iz Banjaluke, MZT-u, FMP-u, Vojvodini, Vršcu…

Najveći pečat ostavio je u ženskoj košarci. Bio je prvi selektor ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore sa kojom je učestvovao na šampionatima Evrope 2011. i 2013. godine.

Pod njegovim vođstvom, Crna Gore je iz B divizije ušla na najveću scenu i 2011. godine u Poljskoj osvojila šesto mjesto, što je i danas najbolji rezultat u istoriji ženske košarkaške reprezentacije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Vlada Crne Gore i Ministarstvo javne uprave su u punom kapacitetu posvećeni razvoju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj na Generalnoj skupštini Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope.
NVO "Bunte scena" protestovala je, sa grupom građana, ispred Nikšićkog pozorišta, zahtjevajući ostavku ili smjenu umjetničkog direktora te kulturne ustanove Janka Jelića zbog stavova iskazanih u saopštenju kojim obrazlaže odluku da se predstava "Izložene" ne uvrstiti u repertoar Nikšićkog pozorišta.