Autor: onogost.me
Foto: KSCG
08:16
18.9.2021.

Memorijalni turnir u znak sjećanja na Miodraga Baletića

U okviru “Septembarskih dana”, u Sportskom centru, danas i sjutra biće organizovan memorijalni turnir "Miodrag Baletić" u znak sjećanja na poznatog crnogorskog košarkaškog trenera.


Baletić, koji je preminuo u martu ove godine, dubok trag je ostavio u ženskoj košarci, pa će upravo dame biti akteri turnira u Nikšiću.

Na memorijalu će učestvovati Budućnost Bemax, Podgorica i Nikšić, iako je prvobitni plan bio da učesnici budu Igman iz Sarajeva i Trebinje, dok je sinoć nastup otkazala i ekipa Primorja iz Herceg Novog.

Baletić je u karijeri vodio Sutjesku iz Nikšića, Lovćen, Primorje, Budućnost, Jedinstvo iz Bijelog Polja, Mogren, Teutu, a u inostranstvu je radio u francuskoj Troi, te Bosni, Borcu iz Banjaluke, MZT-u, FMP-u, Vojvodini, Vršcu…

Bio je prvi selektor ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore sa kojom je učestvovao na šampionatima Evrope 2011. i 2013. godine. Pod njegovim vođstvom, Crna Gora je iz B divizije ušla na najveću scenu i 2011. godine u Poljskoj osvojila šesto mjesto, što je i danas najbolji rezultat naše selekcije. Na tom šampionatu “crvene” su doživjele samo dva poraza – u četvrtfinalu i u borbi za petu poziciju.

Baletić je bio i selektor olimpijske reprezentacije SR Jugoslavije, koja je osvojila zlatnu medalju na Univerzijadi u Kini.

Ostale vijesti iz kategorije