Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Memorijalni turnir u znak sjećanja na Miodraga Baletića

bale_0
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.09.2021. u 12:21

U Nikšiću će 18. i 19. septembra biti organizovan Memorijalni turnir "Miodrag Baletić" u znak sjećanja na dugogodišnjeg košarkaškog radnika, koji je preminuo u martu ove godine. 

Miodrag Baletić se skoro pet decenija bavio trenerskim poslom i ostavio dubok trag u crnogorskoj i evropskoj košarci. Vodio je Sutjesku iz Nikšića, Lovćen, Primorje, Budućnost, Jedinstvo iz Bijelog Polja, Mogren, Teutu, a u inostranstvu je radio u francuskoj Troi, te Bosni, Borcu iz Banjaluke, MZT-u, FMP-u, Vojvodini, Vršcu…

Najveći pečat ostavio je u ženskoj košarci. Bio je prvi selektor ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore sa kojom je učestvovao na šampionatima Evrope 2011. i 2013. godine.

Pod njegovim vođstvom, Crna Gore je iz B divizije ušla na najveću scenu i 2011. godine u Poljskoj osvojila šesto mjesto, što je i danas najbolji rezultat u istoriji ženske košarkaške reprezentacije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, na osnovu zaključka Vlade Crne Gore, formirati Međuresorsku radnu grupu koja će se baviti provjerom inostranih obrazovnih isprava na privatnim i javnim obrazovnim ustanovama u regionu.
Direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata. Ona je jutros privedena u prostorije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), potvrđeno je Televiziji Crne Gore. Perović je uhapšena zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj.
Neprecizno postavljeni zakonski okvir, nerazvijena stručna služba, i nedovoljne garancije finansijske nezavisnosti i transparentnosti sprečavaju rast i razvoj Državne izborne komisije, što direktno koči razvoj demokratskih procesa u zemlji, poručeno je iz Centra za demokratsku tranziciju.