Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Marko Ćalić – David Golijata zvanog Budućnost

calic_mm
Foto MM
  • Autor onogost.me
  • 14.05.2019. u 13:36

Od potencijalnih 25 trofeja od kada je Crna Gora postala nezavisna država i dobila sopstvenu košarkašku ligu, Budućnost je osvojila 23. Jedanaest puta je bila državni šampion i 12 puta je podigla pehar namijenjen osvajaču domaćeg Kupa. Jedina dva trofeja koja nema u riznici su Kup 2013. godine, koji je osvojila Sutjeska, i šampionat 2018. godine, koji je pošao u ruke Mornara. Zajednički sadržalac dva slučaja: Marko Ćalić.

Iskusnog, 33-godišnjeg krilnog košarkaša Sutjeske, lidera iz sjenke nikšićkog tima, možemo metaforički nazvati Davidom Golijata zvanog Budućnost.

Popularni Ćaka je sinoć čak 12. put u svojoj karijeri na koljena bacio najtrofejniji crnogorski klub (84:74) i jedan od najjačih u regionu. Deset puta kao igrač Mornara (9 puta u domaćoj ligi, jednom u ABA) i dva puta u dresu Sutjeske (finale Kupa u svojstvu MVP-ja i juče u ligi). Zaista impresivan učinak, kojim se u Crnoj Gori može pohvaliti još samo centar Mornara, Radoje Vujošević.

Na pitanje da nam oda tajni recept za rušenje podgoričkih ”plavih”, Ćalić odgovara:

”Ne postoji konkretan recept, jednostavno pokušaš da otkriješ njihove slabosti u datom trenutku i probaš da ih pretočiš u svoju prednost. Na primjer, sinoć je Budućnost bila dosta oslabljena neigranjem nekoliko važnih igrača, što smo mi iskoristili da ostvarimo prestižan trijumf. Važnu ulogu u ovakvim duelima igra i motivacija, jer je prirodno da si protiv najjačih uvijek ”najnabrijaniji”.”

Vremena za pretjerano slavlje zbog velike pobjede u Nikšiću nema, jer već sjutra počinju polufinalne serije plej-ofa između Mornara i Sutjeske, te Budućnosti i Lovćena.

”Budućnost i Mornar su veliki favoriti za finale, ali smo i Lovćen i mi pokazali da znamo da se nosimo sa jačim ekipama. Lopta ne zna ko je igrao Evroligu i ABA ligu, favorit će na terenu morati da dokaže da je bolji. Mi potpuno rasterećeni, sa velikim samopouzdanjem, što mislim da je najopasnija kombinacija za protivnike, dočekujemo polufinale sa Mornarom”, kaže bivši igrač barskog kluba.

Prvi okršaji polufinalnih serija u Baru i Podgorici na programu su sjutra veče, sa početkom u 19h.

 

Izvor: fosmedia.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci