Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Knežević: Za uspjeh je najbitniji timski duh

knele
KK Sutjeska Media
  • Autor onogost.me
  • 16.09.2018. u 06:07

Košarkaši Sutjeske sprovode završne pripreme za početak sezone u ABA 2 ligi, gdje će imati debitatntski nastup, a nikšićki tim je već igrao u ABA 1 ligi, u sezoni 2015/16, tako da ima iskustva u regionalnim takmičenjima.

U tom cilju, uprava kluba je ljetos dovela nekoliko novih igrača. Jedno od novih lica u timu Sutjeske je i 25-godišnji Draško Knežević, koji je došao iz KK Bosna, koja je nastupala u prethodnoj sezoni upravo u ABA 2 ligi.

Knežević je košarkom počeo da se bavi u banjalučkom KK Šampion Alfa, a prvu seniorsku sezonu odigrao je u KK Mladost iz Mrkonjić Grada.

“Prve košarkaške korake savladao sam u KK Šampion Alfa iz Banja Luke gdje sam mnogo naučio. To je klub kojem zam najzahvalniji za sve što su mi pružili jer sam se tu formirao i kao ličnost. Ljudi koji su radili sa mnog u Banjaluci uticali su i na to kakav sam čovjek postao i izuzetno cijenim to svoje prvo košarkaško iskustvo. Prvu seniorsku sezonu odigrao sam u Mladosti iz Mrkonjić Grada, gdje sam dobio šansu koju sam iskoristio na pravi način”, ističe Knežević u razgovoru za naš portal.

Nakon toga je uslijedio poziv iz Igokee, gdje se Draško nije uspio najbolje snaći, a onda ga je put ponovo odveo u Mladost, pa zatim Zrinjski i prethodne sezone u KK Bosna.

“Mogu da kažem da je moje najlošije iskustvo do sada upravo tih dvije godine u Igokei jer nijesam uspio da dobijem pravu šansu. U tom periodu sam samo stagnirao, pa je došlo do povratka u Mladost, gdje sam imao pristojnu sezonu. Uslijedio je nakon toga poziv iz mostarskog Zrinjskog gdje sam doživio vrhunac svoje dosadašnje karijere. Odigrao sam najbolju sezonu i bio sam mvp prvenstva. Zatim sam dogovorio saradnju sa KK Bosna gdje sam proveo prošlu sezonu i sada će ovo biti praktično moj debi za jedan klub van Bosne i Hercegovine”, navodi Knežević.

Pored igara, treneru Zoranu Glomaziću i upravi Sutjeske privukao je pažnju i trofejima, a do sada je osvajao jedan kup Bosne i Hercegovine i dva kupa Republike Srpske, gdje je davao svoj veliki doprinos, a obećanje šefu stručnog štaba nikšićkog kluba, da će obući dres Sutjeske dao je još prije godinu dana.

“Pa najveći razlog mog dolaska u redove Sutjeske je Zoran Glomazić, sa kojim nisam još imao prilike da sarađujem, ali smo od ranije u kontaktu. Imali smo usmeni dogovor da ću se priključiti njegovom sastavu, koji nisam mogao ranije ispoštovati zbog obaveze prema KK Bosna, ali je evo ljetos dogovorena saradnja na dvije godine i na obostrano zadovoljstvo”, kazao je novi igrač Sutjeske.

Knežević se polako uklapa u ekipu, ističući da će za uspjeh u novoj sezoni najbitniji biti timski duh.

“Očekujem da pomognem ekipi koliko je to god moguće, jer sam došao da budem dio tima sa kojim ću probati da napravim što bolji rezultat. Radiću samo ono što se bude tražilo od mene jer je to jedini način da napravim dobar rezultat. Osnovno pravilo je da svi u ekipi radimo ono što najbolje znamo i rezultat neće izostati”, zaključio je Knežević u razgovoru za portal Onogošt.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.