Autor: onogost.me
Foto: KK Sutjeska Media
12:15
18.7.2020.

Glomazić o smjeni u Sutjesci: Iznenađen sam, ostvarili smo velike uspjehe

Zoran Glomazić nije više trener košarkaša Sutjeske. Umjesto njega, Nikšićane će u periodu koji slijedi voditi Velimir Gašić, stručnjak koji je bio asistent Željka Obradovića kada je Partizan stigao do titule prvaka Evrope.


Sada već bivši strateg Sutjeske, prilično je iznenađen odlukom čelnika kluba. Ugovor mu jeste istekao, ali Glomazić nije ni razmišljao o tome da traži novu sredinu, naprotiv. Želio je da nastavi projekat koji je započeo prije dve godine, tokom kojih je uz afirmaciju mladih igrača, ostvario zaista sjajne rezultate.

Podsećanja radi, Sutjeska je u prvoj sezoni pod komandom Zorana Glomazića stigla do finala Kupa Crne Gore, polufinala plej-ofa i ponovnog plasmana u ABA 2 ligu u kojoj joj je samo jedna pobjeda nedostajala za mjesto u polufinalu. Godinu dana kasnije, Sutjeska je u trenutku prekida šampionata bila na prvom mjestu, bila je učesnik finalnog turnira Kupa, izborila je plasman u polufinale ABA 2 lige.

Većina igrača iz rostera je bila u sastavu mlađih reprezentativnih selekcija Crne Gore, a do seniorskog pogona su stigli Miloš Vujović i Igor Čvorović. Istovremeno, Ismet Sejfić i Draško Knežević su bili u seniorskom pogonu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

„Iskreno, iznenađen sam odlukom čelnika kluba. Očekivao sam da nastavim sa projektom koji smo započeli prije dvije godine i koji je po mišljenju svih koji prate košarku donosio čudesne rezultate. Vodeći se mišlju da je rezultat mjerilo kvaliteta, nisam ni razmišljao o promjeni sredine, ali ću sada morati. Nisam pretjerano zabrinut kada je nastavak karijere u pitanju, ali mi je iskreno žao što nisam nastavio projekat, jer smo uz afirmaciju mladih igrača, imali zaista velike uspjehe na perketu“, naglasio je Zoran Glomazić za Sport Klub.

„Čelnici kluba su mi takođe čestitali na sjajnim rezultatima i odlično odrađenom poslu, ali su mi saopštili da su donijeli odluku da ne produže saradnju, nego da angažuju Velimira Gašića. Ekipi Sutjeske i novom treneru, želim mnogo uspjeha u periodu koji slijedi“, kazao je Glomazić.

Izvor: Sport Klub

Ostale vijesti iz kategorije