Autor: onogost.me
Foto: KK Partizan
07:53
23.7.2020.

Gašić: Sutjeska je izazov i dobar projekat

Čelnici Košarkaškog kluba Sutjeska teška srca su prihvatili činjenicu da na parketu neće dobiti priliku da se bore za mesto u ABA ligi, s obzirom da je takmičenje prekinuto zbog virusa prije polufinalnih duela.


Svjesni da od tugovanja nema mnogo koristi, odmah su krenuli sa stvaranjem tima za novu sezonu. Prvo su se zahvalili na sjajnim rezultatima treneru Zoranu Glomaziću, a onda su procijenili da u periodu koji slijedi, klubu treba osvježenje, pa je angažovan Velimir Gašić.

Ono što je odmah jasno, novi trener, koji je bio asistent Željku Obradoviću kada je Partizan osvojio titulu prvaka Evrope, a zatim i prvi saradnik Duška Vujoševića, na raspolaganju će imati izuzetno mlad tim, koji ima veliku perspektivu i potencijal. Golobradim mladićima koji će u sezoni koja slijedi pokušati da talenat, uz žestok rad, pretoče u kvalitet, pomagaće šest iskusnih igrača.

Dres Sutjeske u narednoj sezoni i dalje će nositi Boris Lalović, Marko Ćalić, Miloš Vujović i Ismet Sejfić, a pojačanja su Nikola Korać iz Novog Pazara i Zdravko Bošković koji stiže iz tivatskog Teoda.

Plejadu mladih i talentovanih igrača predvodi već pomenuti Miloš Vujović koji je prošle sezone igrao sjajno, pa je dobio i poziv na širi spisak seniorskog državnog tima. Tu je Andrej Vulević koji je takođe igrao na visokom nivou prošle sezone, a mnogo se očekuje od Vasilija Milovića, Ilije Goranovića, Filipa Gardaševića, Bogdana Bojića, Nikole Bojičića, Ilije Varajića, Nikole Tončića….

„Sutjeska je veliki košarkaški centar i radujem se izazovu koji me očekuje. Istovremeno, odmah želim da čestitam prethodnom stručnom štabu na čelu sa trenerom Zoranom Glomazićem na rezultatima, koji su ostvareni u protekle dvije godine. Svi koji me poznaju, znaju da volim da radim sa mladim igračima, a da pri tome ne zanemarujem ni rezultate, naprotiv. Cilj mi je uvijek bio da od mladih i talentovanih igrača, stvorim momke koji su kadri da na parketu, pomenuti potencijal pretoče u kvalitet. Naravno, to je nemoguće ostvariti preko noći, niti postoji magični štapić da talentovani igrač postane nosilac igre. Za to je potrebno mnogo rada, truda, odricanja. U ovom trenutku mogu da obećam da ćemo raditi izuzetno jako i kvalitetno, kako bi od mladih i talentovanih momaka, kojih Sutjeska ima mnogo, stvorili ekipu kadru da se pozicionira na regionalnoj i evropskoj mapi u bliskoj budućnosti”, naglasio je Velimir Gašić za Sport Klub i nastavio:

„Da bi mladi igrači napredovali i statasavali, uz pomenuti rad koji je priroritet nad priroritetima, neophodna je i pomoć, savjet starijih igrača, zato mi je drago što je trenutno Sutjeska formirala roster koji je spoj mladosti i iskustva. Nikada nisam davao obaćenja, niti se bavio prognozama dometa kluba u kojem sam prvi trener. Ono što mogu da obećam je žestok rad na svakom treningu, sa ciljem da napredujemo iz dana u dan, kako induvidalno, tako i kao ekipa. Ukoliko momci prihvate sistem rada, ako održimo pozitivnu energiju koja je krasila Sutjesku u protekle dvije godine, uz veliku podršku navijača po kojoj je klub iz Nikšića prepoznatljiv, možemo se nadati dobrim stvarima u periodu koji slijedi”.

U periodu koji slijedi, treba očekivati da sastav tima bude još jači, jer Sutjesku očekuju ABA 2 liga, šampionat i Kup Crne Gore. Konkurencija je izuzetno jaka u svim takmičenjima.

„Ukoliko zdravstvena situacija to dozvoli, a iskreno se nadam da hoće, pripreme počinjemo početkom avgusta, a prvi, ujedno i najteži dio posla ćemo odraditi na Žabljaku ili Kolašinu. Slažem se da je konkurencija izuzetno jaka u svim takmičenjima u kojima će Sutjeska učestvovati u sezoni koja slijedi. Ponavljam još jednom, obećavam veliki rad, nastojaću da ekipa napreduje iz dana u dan u svakom smislu, da na krilima mladih igrača uz podršku iskusnijih momaka u timu, nastavimo sa pozicioniranjem Sutjeske na regionalnom i evropskom nivou. Nikšić kao sportski grad i veliki košarkaški centar, koji je iznedrio čitavu plejadu vrhunskih igrača, uz navijače koji poznaju i vole košarku, to apsolutno zaslužuje”, zaključio je Velimir Gašić.

Podsećanja radi, Sutjesku su u minulom periodu napustili Nikola Pavlićević, Draško Knežević i Igor Čvorović.

Ostale vijesti iz kategorije