Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Gašić: Ni jednog trenutka nismo odustajali da u program involviramo što veći broj talentovanih i mladih igrača

img_08092021_133408_800_x_437_pixel
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 08.09.2021. u 11:34

Cilj Košarkaškog kluba Sutjeska u narednim sezonama je da bude stabilan učesnik ABA 2 lige, ali i da radi na razvoju mlađih igrača, kazao je trener Velimir Gašić danas na konferenciji za medije trener, kojoj su prisustvovali i predsjednik kluba Saša Miličić, sportski direktor Zoran Marojević i kapiten Marko Ćalić.

Šef struke u nikšićkom timu je istakao činjenicu da je čak devet igrača iz prethodne sezone napustilo klub, te da su bili aktivni na tržištu kako bi popunili roster. U Sutjesku su došli Zairagić, Tomašević, Koprivica, Vujošević i Vojinović.

“Mislim da smo to na jedan kvalitetan način uradili, uz podršku ljudi koji vode klub. Sa tog aspekta možemo da budemo zadovoljni. Ni jednog trenutka nismo odustajali od koncepta, ili slobodno mogu reći strategije, da ove godine, kao i prošle, u program involviramo što veći broj talentovanih i mladih igrača, koji bi perspektivno mogli da predstavljaju nešto jako značajno za naš klub. To nije jednostavna stvar, kada prelazite iz juniorske u prvi tim. Međutim, ti momci su pokazali kvalitetan odnos i odličan pristup radu, pa mogu slobodno reći da igrači koji su tu, uz novopridošle zaslužili jednu pažnju i sve veće hvale po tom pitanju”, rekao je Gašić.

Perma njegovim riječima, od ključnog značaja za košarku u Nikšiću je da klub bude stabilan sa dobrim rezultatima u ABA ligi i domaćem prvenstvu. Gašić nije govorio o konkretnim rezultatskim ciljevima za narednu sezonu, iz razloga što je tim i dalje u pripremnom periodu, ali i zbog toga što je trenutna nepoznanica ciljevi i ambicije konkurentnih timova u svim takmičenjima.

Predsjednik kluba Saša Miličić je istakao činjenicu da je uz pomoć prvog čovjeka Opštine Nikšić, Marka Kovačevića, formirana uprava kluba.

Kako je sportski direktor kluba, Zoran Marojević naglasio, tim je prošao bazični dio priprema na Žabljaku, dok u narednom periodu, do početka takmičarskog dijela sezone, predstoji uigravanje ekipe i učešće na pojedinim turnirima.

“Na Žabljaku smo imali odlične uslove, odakle smo se vratili prije dva dana. Zbog Septembarskih dana sala je zauzeta, pa popodne treniramo u Danilovgradu. Sada počinje možda i najteža faza, očekuju nas pripremne utakmice. Već u petak imamo jednu, nakon toga 21. i 22. septembra idemo u Užice, gdje ćemo da odigramo mečeve, da bi 24. i 25. imali jak turnir u Sarajevu. Poslednja pripremna utakmica nam je zakazana za 28. septembar, kako bi što bolje dočekali početak ABA 2 lige. Još uvijek ne znamo mjesto odigravanja prvog “balona”, rekao je Marojević. Prema njegovim riječima, klub je razmišljao da se prijavi za domaćinstvo “balona” ABA 2 lige, ali, kako je pojasnio, nedostaju hotelski kapaciteti za prijem 14 timova, dok u gradu nemaju dvije ili tri sale za treniranje.

“Upućujem i apel da se možda i napravi neka nova sala, kako bi tako nešto mogli organizovati”, poručio je Marojević.

Kapiten tima, Marko Ćalić, izrazio je nadu da će u narednoj sezoni klub osvojiti jedno od prva dva mjesta u domaćem šampionatu, ali se i osvrnuo na još neka očekivanja.

“Mišljenja sam da će ABA 2 liga naredne sezone biti dosta ujednačena, kao i da će nas povrede zaobići. Prošle sezone smo osjetili na svojoj koži tu negativnu stranu sporta, gdje smo imali toliko povreda, što je direktno uticalo na rezulatat. Obratićemo pažnju na mlađe momke da napreduju iz dana u dan, kako bi bili bolji košarkaši na kraju sezone”, jasan je bio Ćalić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.