Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Filipu Baroviću stradao prednji ukršteni ligament

filip-barovic-eurobasket-crna-gora_0
FIBA
  • Autor onogost.me
  • 09.06.2019. u 09:49

Filip Barović je juče dobio i zvaničnu potvrdu da je pokidao prednji ukršteni ligament koljena desne noge i da mora na operaciju.

Centar Budućnost Volija se povrijedio 29. maja, u majstorici finala Erste Superlige protiv Mornara. U pokušaju da postigne koš pored Uroša Lukovića, koljeno mu je ispalo, a odmah je bilo jasno da je u pitanju teška povreda, jer se i gorostasni centar Barana odmah uhvatio za glavu.

Prva dijagnoza je bila da mu je stradao kolateralni ligament, nakon čijeg „pucanja” oporavak traje šest do osam sedmica, ali je pregledom magnetnom rezonancom utvrđeno da je povrijedio znatno važniji ligament i da ga čeka pauza od šest do osam mjeseci.

Stamenog Nikšićanina će sjutra pregledati i poznati crnogorski ortoped, dr Veliša Aligrudić, a potom ostaje da se odluči gdje će se operisati. Sudeći po činjenici da je njegov klupski drug Aleksa Ilić operisao koljeno u Austriji, a da je Nikola Ivanović terapije radio u Minhenu, vjerovatno će i 28-godišnji centar „pod nož” u jednu od te dvije zemlje.

“Imao sam malu nadu da možda nije u pitanju povreda prednjeg ukrštenog ligamenta, ali sam iste noći praktično znao da je to u pitanju. Tada sam čuo kako je puklo, shvatio sam da sam se „nagrdio”, trebalo je samo da dobijem zvaničnu potvrdu”, rekao je Barović za „Vijesti”.

Crnogorski reprezentativac ne očajava zbog teške povrede i duge pauze koja je pred njiim.

“Bilo mi je teško one noći kada sam se povrijedio, ali sam prihvatio da se to dogodilo. Znajući sebe i svoje tijelo, možda se i ranije vratim na teren, negdje u novembru ili decembru, kada će biti još dosta do kraja sezone. Nije smak svijeta, sve ide svojim tokom. Želim prvo da vidim gdje ću se operisati, pa da se posvetim oporavku”, naglasio je Barović, koji nosi fiksiranu ortozu, kako bi mu kolateralni ligament zarastao.

Barović je prošle sezone ispunio san igranjem Evrolige, godinu ranije je nastupio i na Eurobasketu, ali zbog teške povrede ga neće biti na Svjetskom prvenstvu u Kini.

“Žao mi je samo što neću igrati na Mundobasketu, time bih zaokružio lijepu priču”, zaključio je Barović.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci