Autor: onogost.me
Foto: FIBA
21:50
28.7.2020.

Dubljevića muči povreda

Bojan Dubljević (28), kapiten reprezentacije Crne Gore i evroligaša Valensije, moraće da prođe kroz pažljiv i detaljan proces oporavka tokom odmora ovog ljeta.


Po saznanjima iz Valensije, Nikšićanin je prethodnu sezonu završio sa iritiranom Ahilovom tetivom lijeve noge, uz opasnost pogoršanja povrede. Na završnom turniru španske ACB lige u Valensiji nije mogao da pruža vrhunske partije, upravo zbog konkretnog fizičkog problema sa kojim se suočio.

Tako je Bojan, tokom ACB završnice, bilježio svega 6,6 poena, 4,5 skokova i 1,1 asistenciju po meču – za ukupno 9,3 indeksnih poena u prosjeku i 16 minuta po meču na parketu. Samo je bljesnuo u jednoj utakmici, protiv Saragose.

Zbog toga je stručni štab Valensije sa posebnom pažnjom planirao Dubljevićev proces oporavka u postsezoni, do planiranog početka priprema za narednu. Bojan je dobio jasan program svakodnevnih mježbi, kao i program ishrane. Cilj je da se tokom odmora Ahilova tetiva ne optereti dodatnom težinom.

Ono što je dobra vijest za Valensiju, je to da situacija nije ozbiljna kao recimo u slučajevima prethodnih godina – kada je Dubljević tokom ljeta morao da prolazi kroz inovativan tretman terapija Ahilove tetive u Minhenu u Njemačkoj.

Po procjenama ljekara iz Valensije, trenutno patologija povrede nije toliko ozbiljna, a odmor će Bojanu mnogo pomoći da problem zaliječi.

Izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije