Autor: onogost.me
Foto: KK Sutjeska media
07:57
16.5.2021.

Cijela sezona stala u jedan susret

Košarkaši Sutjeske danas će u SC “Nikšić” igrati protiv Studentskog centra odlučujuću prvenstvenu utakmicu za plasman u ABA 2 ligu naredne sezone. Ukoliko trijumfuju, plasman u regionalno takmičenje će nikšićkom sastavu biti zagarantovan, dok se u slučaju poraza gasi svaka nada za nadmetanje sa ekipama iz bivše Jugoslavije.


Protivnik ne može biti teži, Studentski centar najkvalitetnija ekipa prvenstva, tim koji je izborio plasman u ABA 1 ligu naredne sezone, ali i sastav koji u svojim redovima ima vrsne košarkaše i bivše reprezentativce. Trener Sutjeske Velimir Gašić, svjestan značaja duela, a uprkos povredama pojedinih igrača izražava nadu da će njegovi izabranici izboriti trijumf i plasman u ABA  ligu.

“Znamo šta nam donosi taj meč i pobjeda u toj utakmici. Moram reći da smo imali jako složenu i komplikovanu sezonu do ove poslednje utakmice. I dalje imamo problema sa povredama, ali imamo motiv do neba, želimo da što bolje odigramo utakmicu i savladamo Studentski centar, što bi nam i donijelo plasman u ABA ligu sledeće sezone”, rekao je Gašić za naš portal.  

Plasman u ABA  ligu, kroz crnogorsko prvenstvo, izboriće dvije ekipe. Nikšićkom sastavu računica je jasna, trijumfom nad Studentskim centrom, preskočili bi ekipu Podgorice na tabeli, što bi mu naredne sezone omogućilo nastup u regionalnom takmičenju.  

Ostale vijesti iz kategorije