Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Cijela sezona stala u jedan susret

kk_sutjeska_2
KK Sutjeska media
  • Autor onogost.me
  • 15.05.2021. u 19:05

Košarkaši Sutjeske danas će u SC “Nikšić” igrati protiv Studentskog centra odlučujuću prvenstvenu utakmicu za plasman u ABA 2 ligu naredne sezone. Ukoliko trijumfuju, plasman u regionalno takmičenje će nikšićkom sastavu biti zagarantovan, dok se u slučaju poraza gasi svaka nada za nadmetanje sa ekipama iz bivše Jugoslavije.

Protivnik ne može biti teži, Studentski centar najkvalitetnija ekipa prvenstva, tim koji je izborio plasman u ABA 1 ligu naredne sezone, ali i sastav koji u svojim redovima ima vrsne košarkaše i bivše reprezentativce. Trener Sutjeske Velimir Gašić, svjestan značaja duela, a uprkos povredama pojedinih igrača izražava nadu da će njegovi izabranici izboriti trijumf i plasman u ABA  ligu.

“Znamo šta nam donosi taj meč i pobjeda u toj utakmici. Moram reći da smo imali jako složenu i komplikovanu sezonu do ove poslednje utakmice. I dalje imamo problema sa povredama, ali imamo motiv do neba, želimo da što bolje odigramo utakmicu i savladamo Studentski centar, što bi nam i donijelo plasman u ABA ligu sledeće sezone”, rekao je Gašić za naš portal.  

Plasman u ABA  ligu, kroz crnogorsko prvenstvo, izboriće dvije ekipe. Nikšićkom sastavu računica je jasna, trijumfom nad Studentskim centrom, preskočili bi ekipu Podgorice na tabeli, što bi mu naredne sezone omogućilo nastup u regionalnom takmičenju.  

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.