Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Balon” u Banja Luci Sutjeska počela porazom od Borca

kk_sutjeska
KK Sutjeska media
  • Autor onogost.me
  • 19.01.2021. u 14:23

U okviru petog kola regionalne ABA 2 lige košarkaši Sutjeske poraženi su nakon produžetka od Borca rezultatom 100:93. Prvi meč Nikšićana u okviru “balona” u Banja Luci bio je rezultatski uzbudljiv i neizvjestan, domaćin je uglavnom vodio, dok su “plavi” pokušavali da uhvate priključak i preokrenu.

Krenuli su dobro izabranici Velimira Gašića u duel, poveli 4:0, ali je domaćin odmah uzvratio i napravio seriju od osam datih i bez primljenog poena. Borac nije ispuštao prednost, Sutjeska je prilazila na minus dva u prvom kvartalu, ali je banjalučki sastav uspio da se odlijepi na plus deset. Nikšićki tim je već u početna dva minutu druge četvrtine ekspresno uspio serijom 9:0 gotovo da poništi prednost domaćina. Rezultatska klackalica nastavljena je u narednim minutima, dok je Sutjeska preko Miloševića i Spasojevića održavala priključak. Prvo poluvrijeme završeno je 45:43 za Borac.

Na početku drugog dijela utakmice u redovima Sutjeske se osjetio izostanak pleja u napadu (povrijeđeni Korać i Vulević). Borac je to iskoristio, pojačao odbranu, pa je domaćin brzo stekao osam poena prednosti. Uspjeli su Banjalučani da se odlijepe na plus 11 sredinom treće četvrtine, kada je na semaforu pisalo 60:49. Natjeralo je to Velimira Gašića da zatraži tajm-aut, igrači su dobro reagovali i smanjili minus na pet poena razlike. Loše je služio šut za tri poena Nikšićane u trećem kvartalu, a Borac je to znalački koristio i preko Kneževića uspio da vrati plus 11 do kraja dionice. U poslednjoj četvrtini reagovali su izabranici trenera Gašića na visoki zaostatak, pa su na sedam minuta do kraja meča stigli do dva poena manjka. Borac je brzo vratio dvocifrenu prednost, ali je Sutjeska uspjela da se kao feniks izdigne, na tri minuta do kraja preokrene i povede jedan razlike. Sam finiš je donio dosta uzbuđenja, a u poslednji minut se ušlo pri neriješenom rezultatu. Tanasković je donio dva poena prednosti Borcu, a u poslednjoj sekundi Sejfić je sa linije penala pogodio za 86:86 i uspio da donese produžetak. Nisu imali snage igrači nikšićkog sastava u produžetku, pa je Borac dobrom igrom u napadu i sa nekoliko ofanzivnih skokova prelomio meč u svoju korist. Konačan rezultat 100:93.

Milošević, Spasojević i Brzoja su uglavnom nosili Sutjesku u napadu, ali nisu imali veću podršku od saigrača. Na kraju su njih trojica iskombinovali ukupno 79 poena. Milošević je bio i najefikasniji akter meča sa 32 ubačena poena.

Velimir Gašić, trener Sutjeske, kazao je da su obje ekipe pokušale da se pokažu u što boljem svijetlu. Kako je ocijenio, njegov tim je napravio nekoliko grešaka što je Borac iskoristio. Naglasio je i nedostatak igrača na poziciji jedinice u redovima Sutjeske, što je, kako je pojasnio, njegovim izabranicima otežalo borbu u duelu sa banjalučkom ekipom.

Naredni meč na mini turniru u Banja Luci, Sutjeska će igrati preksjutra protiv Heliosa.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci