Autor: onogost.me
Foto: Milan Šapurić
11:18
20.8.2019.

Uspješan povratak Sutjeske u prvenstveni ritam

Kada se slavi 4:0 na gostujućem terenu, onda se može reći daje to rutniska pobjeda. Ali, Nikšićani nijesu neobazrivo ušli u prvenstveni duel pod Golubinjom, bez obzira što su bili sigurni u svoje kvalitete.


U prvih deset minuta dva puta se zatresla mreža Rudara, evidentna je bila razlika u klasi, ali Nikšićani se nijesu uzdigli nakon ovog meča, iako su svjesni da su za njima tri gostovanja bez primljenog gola.

Košta Goranović, prvi pomoćnik Nikole Rakojevića, zadovoljan je, ali kaže da ekipa nakon obaveza na međunarodnoj sceni tek treba da se uključi u prvenstveni ritam.

“Dobro je poznato koliko smo imali naporno ljeto, ali sad je vrijeme da se vratimo prvenstvenim obavezama. Naravno, najvažnije je da smo upisali sva tri boda u Pljevljima, ali je bitno i da smo iz ove utakmice izašli bez povreda. Rudar je u šampionat ušao sa poteškoćama, nijesu odradili pripreme po planu i to se odražava na njihove rezultate, ali to je ekipa koja ima iskusne pojedince i sigurno će iz meča u meč biti sve bolji. Bili smo maksimalno motivisani i obazrivi od početka, a to je donijelo i rezultat. Sada već razmišljamo o prvoj ovosezonskoj utakmici pred svojom publikom. S Podgoricom će nam, vjerovatno, biti teže nego sa Rudarom, ali ovo je sastav kome se vraća svježina nakon teških evropskih utakmica i ne bi trebalo da posustanemo”, kaže asistent u stručnom štabu Sutjeske, Kosta Goranović.

Božović je ponovo bio strijelac, upisao se i Vlaisavljević, koji je igrao od početka, a to znači da Sutjeska uz Markovića, lani najefikasnijeg igrača, i novajlije Kojaševića, ove sezone ima mnogo više igrača koji napad mogu privesti kraju, kako očekuje Nikola Rakojević.

 

izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:40
  15.2.2020.

  Fudbaleri Sutjeske dobro su odradili pripreme. Osvojili su turniru u Gabeli, u poslednjoj proveri nadigrali su Mornar iz Bara sa 5:0, a zatim sve misli usmjerili ka duelu protiv ekipe Zete koji je na programu u utorak 18. februara.

 • 13:13
  14.2.2020.

  Približio se nastavak šampionata i to će, vjerovatno, biti najizazovnija završnica prvenstvene trke u posljednjih nekoliko godina, bar za prvotimce Sutjeske, jer oni brane naslov prvaka i za njima je pet sezona sa osvojenih pet trofeja, a kaskaju za najvećim rivalom čak osam bodova.

 • 15:11
  12.2.2020.

  Fudbalski savez Crne Gore i ove godine organizovaće akciju posvećenu popularizaciji fudbala među djecom uzrasta od 7 do 10 godina - Fudbal u školama.

 • 16:04
  11.2.2020.

  Fudbaleri Sutjeske savladali su danas kraj Bistrice ekipu Mornara sa ubjedljivih 5:0 u posljednjoj provjeri pred početak drugog dijela sezone.