Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska u polufinalu Kupa Crne Gore

img_24112021_201655_800_x_437_pixel
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 24.11.2021. u 19:17

Sutjeska je sa ubjedljivih 4:0 savladala Podgoricu u utakmici 1/4 finala Kupa Crne Gore i na taj način izborila plasman među četiri najbolje ekipe. 

Miloš Drinčić je postigao svoj prvijenac u plavom dresu i donio prednost u 39. minutu. Pobjedu su u nastavku meča potvrdili Marušić u 62, Raičević u 78. i Eraković sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u 87. minutu. 

Od prvog zvižduka sudije Vojinovića ekipa Sutjeske ne preuzela “glavnu riječ” na terenu i imali veliki posjed lopte, ali pravih prilika nije bilo sve do završnice prvog poluvremena, kada smo došli do prednosti. 

Janjić je u 39. minutu uputio odličan centaršut iz kornera, a Miloš Drinčić sa druge stative postigao svoj prvi gol u plavom dresu. 

Prvu i jedinu pravu priliku na meču, Podgorica je imala u nadoknadi prvog dijela – Maraš je sa desne strane ušao u kazneni prostor naše ekipe i šutirao, ali dobro postavljeni Ličina odlično interveniše. 

“Plavi” su u nastavku meča došli do ubjedljive pobjede, a prije drugog gola prilike su imali Zoćević u 53. i Janjić u 58. minutu. d

Sutjeska duplira prednost u 62. minutu – sjajna lopta Bubanje za Vlahovica koji je ubacio u kazneni prostor gostiju, a Aleksa Marušić udarcem desnom nogom sa petnaestak metara trese mrežu Ivezića za 2:0. 

U 70. minutu sjajan dupli pas Matanovića sa Markovićem, zatim je naš vezista uzdrmao prečku snažnim udarcem sa ivice šesnaesterca. 

U 78. minutu fenomenalna akcija cijele ekipe krunisana golom. Janjić je poslao loptu u prostor za Raičevića koji prolazi pored Ivezića i pogađa mrežu gostiju. 

Tačku na ubjedljiv trijumf naše ekipe stavlja Eraković evrogolom iz slobodnog udarca sa nešto više od šesnaest metara, u 87. minutu. 

“Plavi” su se pobjedom protiv Podgorice plasirali u polufinale Kupa Crne Gore, koje će se igrati u drugom dijelu sezone. Osim Sutjeske plasman su izborili Iskra i Dečić, a čeka se još bolji iz duela Budućnosti i Rudara. 

U nedjelju ih očekuje gostovanje ekipi Budućnosti u najvećem crnogorskom derbiju, koji se igra u okviru 16. kola Telekom 1. CFL.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.