Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska sigurna protiv skromnog Rudara

sut_2
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 30.06.2020. u 19:55

U duelu 31. kola Prve Telekom lige fudbaleri Sutjeske su večeras savladali Rudar rezultatom 2:0.

Ekipa Nikole Rakojevića je nakon još jedne dobre partije na svom terenu opravdala ulogu favorita protiv gostiju iz Pljevalja i potpuno zasluženo upisala nove bodove u prvenstvu.

U 8. minutu su “plavi” prvi put zaprijetili golu gostiju kada je iz slobodnog udarca probao Marko Vučić, ali je Ervin Helić uspio sačuvati svoju mrežu.

Ipak u 12. minutu Marko Ćetković je odlično odreagovao i uspio da sa oko 16 metara pogodi gol Rudara i svojim desetim golom u sezoni donese vođstvo svojoj ekipi. Izglednu šansu domaći su imali i u 26. minutu. Po lijevoj strani je prošao Vučić, pronašao Nikolića koji je bio u idealnoj prilici, ali je Helić izašao kao pobjednik. Isti igrač je dva minuta kasnije bio u još povoljnijoj prilici, ali je ovoga puta promašio cijeli gol pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Novi gol “plavi” postižu u 36. minutu. Centaršut je uputio Dragan Grivić, na suprotnoj strani loptu je prihvatio Nikola Janjić nakon čega je asistirao za slobodnog Vučića, koji je majstorski odreagovao i povisio na 2:0.

Ćetković je zaprijetio i u 44. minutu odličnim udarcem sa oko 25 metara, ali je lopta završila malo iznad prečke.

Prva prilika u drugom poluvremenu viđena je pred golom Rudara. U 57. minutu prošao je po lijevoj strani Vučić, dodao do Osmajića koji nije uspio najbolje da zahvati loptu, koja potom odlazi pored gola.

Šest minuta prije isteka regularnog toka, akciju koju je započeo Kojašević, a nastavio Eraković, nije na najbolji način završio rezervista Marušić, jer je lopta završila visoko iznad gola.

Do kraja meča šansu je još imao i Damir Kojašević, koji je meč počeo sa klupe, ali je Helić ostao nesavladan.

Nakon 31 kola Sutjeska ima 55 bodova i ostaje na drugoj poziciji, a naredni meč Nikšićane očekuje u nedelju kada će gostovati ekipi Podgorice.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.