Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska rutinski i ubjedljivo protiv Rudara

sutjeska_-_apoel_foto_milan_sapuric_3
Arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.08.2019. u 16:51

Fudbaleri Sutjeske slavili su danas pod Golubinjom protiv Rudara u utakmici 4. kola Prve Telekom lige, a rezultat je nakon 90 minuta igre bio ubjedljivih 0:4.

Aktuelni šampion Crne Gore od starta je imao inicijativu, veoma rano stigao do dva pogotka i do kraja u potpunosti kontrolisao situaciju na terenu, što mu je donijelo tri potpuno zaslužena boda.

I novi selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić, koji je bio danas na tribinama stadiona pod Golubinjom, imao je šta da vidi od igrača Sutjeske, pa možda neko iz tabora “plavih” dobije i poziv za mečeve reprezentacije koji se igraju u septembru.

Prva prava prilika pred golom Pljevljaka pretvorena je u gol. Igrao se 4. minut kada je Damir Kojašević centrirao sa lijeve strane, a na pravom mjestu je bio Darko Bulatović, koji je glavom sproveo loptu u mrežu domaćina. Pet minuta kasnije, nakon šuta Miljana Vlaisavljevića, lopta se od stative odbila do Bojana Božovića, koji nije propustio priliku da pogodi i donese svom timu prednost od dva gola.

Vlaisavljević je već u 17. minutu mogao da okonča i posljednje dileme oko pobjednika. Našao se sam ispred golmana Rudara Branislava Ružića, koji je praktično bio matiran, ali je lopta otišla preko gola. 

U nastavku je opao tempo igre, a igrači u plavim dresovima stvorili su još jednu izglednu priliku u 22. minutu, kada je nakon centaršuta Aleksandra Šofranca pokušao udarcem glavom Nemanja Nedić, koji je bio neprecizan.

Drugo poluvrijeme je donijelo mnogo laganiji tempo, a do prve prave prilike dolazi Marko Ćetković u 57. minutu, koji nakon asistencije Kojaševića, iz dva pokušaja nije uspio da pogodi.

Ipak, ono što Vlaisavljević nije uspio u prvom dijelu igre, pošlo mu je za nogom u 63. minutu. Napadač “plavih” je nakon duplog pasa sa Branislavom Jankovićem poslap loptu u suprotan ugao Ružićevog gola i definitivno riješio pobjednika ovog susreta.

Branilac titule je imao šansu i u 70. minutu, kada je iz slobodnog udarca pokušao Kojašević, ali je golman pljevaljske ekipe poslao loptu u korner. Konačan rezultat postavljen je u 86. minutu, a strijelac četvrtog gola bio je Kojašević. 

Sutjeska nakon četiri kola ima sedam bodova i meč manje, a u narednom, koje je na programu naredne subote, na svom stadionu će dočekati novajliju u prvoligaškom društvu, ekipu Podgorice.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.