Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska poražena i u revanšu, misiju nastavlja u kvalifikacijama za LE

37352130_10155601981947727_474418965074935808_n
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 18.07.2018. u 18:02

I pored dobre igre ekipa Sutjeske je poražena i u revanšu od mnogo iskusnije ekipe Astane u drugoj utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabranici Nikole Rakojevića su pretrpjeli poraze u oba meča, ali su pokazali u dvomeču sa predstavnikom Kazahstana borbenost i želju. Sutjeska nastavlja takmičenja u Kvalifikacijama za Ligu Evrope gdje će joj protivnik biti najvjerovatnije Alaškert iz Jermenije. 

KRAJ – Sutjeska – Astana 0:2. 

85’ – Pokušao je sa distance novajlija u ekipi Sutjeske Marko Ćetković, ali nije uspio pogoditi okvir gola gostiju.

80’ – Inicijativa mnogo konkretnije Astane koja je u par navrata pokušala da dođe do izglednije prilike za gol ali nije bilo veće opasnosti za Giljena.

72’ – Nova kontra gostiju iz koje je opet postignut gol ali je prethodno sviran ofsajd pa je rezultat ostao nepromijenjen.

67’ – U odličnoj prilici se pred golom Astane našao Denković nakon čijeg pokušaja je lopta završila malo pored lijeve stative gola golmana Erića.

65’ – Astana je povećala prednost na 0:2, strijelac Mužikov. Gosti su uspjeli da iskoriste priliku nakon kontre. Šutirao je Despotovic, dobro je intervenisao Giljen od koga se lopta odbila do Mužikova koji je zakucao loptu u mrežu “plavih”. 

52’ – Prvi žuti karton na utakmici zaradio je igrač Sutjeske Nedić nakon čega su gosti pokušali iz slobodnog udarca da ugroze gol Giljena ali bez uspjeha.

Kraj prvog dijela meča. Gosti vode 0:1. 

44’ – Još jedna odlična prilika za goste kada se sam ispred Giljena našao Tomasov koji je pokušao da ga lobuje, ali lopta ide preko gola. Nakon toga pokušao je Miloš Vučić sa distance ali njegov pokušaj završava pored gola

38’ – Astana je povela 1:0, Nakon asistencije Muznikova , Despotović se odlično snašao u šesnaestercu Sutjeske, a zatim sjajnim šutem iz okreta savladao Gljena.  Sutjeski će za prolaz sada trebati tri gola. 

33’ – Strijelac jedinog gola u prvom meču Murtazajev pokušao je sa distance ali je lopta završila pravo u ruke Giljena. Sa druge strane je odmah uslijedila kontra Sutjeske, ali su se gosti uspjeli odbraniti.

29’ – Polukontra Sutjeske nakon koje je pokušao Merdović sa distance, ali lopta nakon njegovog šuta završava preko gola. Već u narednom napadu Despotović je pogodio sa distance stativu Sutjeskinog gola.

25’ – Inicijativa gostiju u posljednjih deset minuta igre koja umalo nije urodila plodom ali je gol koji su postigli igrači Astane poništen zbog nedozvoljene pozicije.

15’ – Prvi korner za goste ali igrači Astane nijesu uspjeli još uvijek ozbiljnije priprijetiti golu Giljena, pa je do sada viđena samo jedna ozbiljna prilika pred golom gostiju.

5’ – Već na startu prvi do prilike dolaze igrači Sutjeske, kada je glavom gađao Marko Vučić, ali je golman gostiju uspio odlično intervenisati.

Pobjednik ovog dvomeča igraće u 2. kolu protiv danskog Mitjilanda, a poraženi ide u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Sutjeska: Giljen, Nedić, Ćetković, Lončar, Bulatović, Merdović, Stefanović, Mi. Vučić, Ma. Vučić, Kordić i Cicmil

Astana: Erić, Rukavina, Aničić, Kleinheisler, Muznikov, Despotović, Tomasov, Maevski, Postnikov, Murtazajev i Somko

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.